Седем лева достигна цената на килограм тютюн в региона. Изкупната кампания е към края си. Конкуренцията между изкупуващите фирми е голяма и това доведе до покачване на цената. Освен това, качеството на реколтата тази година е много добро. Количествата предлаган пастелиран тютюн са по-малки от предишната година, което също води до повишаването на цената.
Няма пастелиран тютюн,който да не е изкупен в община Крумовград,  твърди пред радиостанция „Кърджали“ кметът на общината Себихан Мехмед.Тя каза, че и няма недоволни от цената тютюнопроизводители. Поради конкуренцията на изкупуващите фирми, цената плавно се е вдигнала. Кметът очаква около една трета от тютюнджиите, които последната година се отказаха от зеленото злато, да се върнат към този поминък. Трайно връщане към тютюнопроизводството обаче Себихан Мехмед не очаква.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/1/17 21:23

    Глупости Колко тютюна отидоха за седем лева- 1 или 2 тютюна най много.Ама имаше и за 5 лева.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/1/17 21:54

    И да не сме доволни какъв е смисала пишат отпадък повече а цената вдигат и какво на 1тон 100 отпадък 7000 за нас 700 за тях

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/1/17 22:01

    В Община Кирково 80% от тютюна още не е изкупен, хората не можаха да направят пастелирането заради лошото време....

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/1/17 07:48

    Г-жо кмет не говорете от името на хората че са доволни. Правите си реклама на гърба на бедния работлив народ което не е хубаво. Вие през живота си работили ли сте тютюн?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/1/17 07:51

    Като чели е7евро госпожо работила ли си тютюн и знаеш ли колко етрудуемко 1000лева осигуровки и разходите като махнем кво остава

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/1/17 08:43

    Gluposti taya kolko punkta eposetila ste reve pak -ayrilmayalim tutcasin

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/1/17 12:29

    ПРОМЯНА- ВРЕМЕ Е

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.