www.24rodopi.com

Реалистичен и балансиран бюджет! Ардино ще харчи 8 438 242 лева през 2017-та

събота, януари 280 коментара

Средствата за капиталови разходи са в размер на 2 047 679 лв, което трябва да бъде повод за гордост на администрацията и Общинския съвет, коментира кметът Ресми Мурад
Бюджетът на община Ардино  за 2017- та година бе приет с 20 гласа от присъстващи 26 съветници на редовно заседание на Общинския съвет. Съгласно финансовия документ общината ще оперира с приходи в размер на 8 438 242 лв. От тях приходи за делегирани от държавата дейности – 4 303 804 лв., а за приходи от местни дейности са предвидени 4 134 438 лв.
Кметът Ресми Мурад заяви, че Бюджет 2017 е реалистичен и балансиран на база на реалните възможности на общината да привлече и осигури приходи от местните дейности.
„Бюджетът е много амбициозен в инвестиционната му част. Средствата за капиталови разходи са в размер на 2 047 679 лв, което трябва да бъде повод за гордост на администрацията и Общинския съвет. В рамките на тези средства ще бъдат интервенирани 62 обекта през годината на територията на цялата община. Основно обектите са за рехабилитация на улична мрежа и ремонт и реконструкция на водопроводни и канализационни системи”, уточни Ресми Мурад.
13 докладни записки бяха включени в дневния ред на заседанието. Местните парламентаристи подкрепиха идеята на кмета Ресми Мурад за кандидатстване с  проектно-решение пред Министерството на труда и социалната политика  по проект „Красива България”, Мярка 01 – „Подобряване на обществената среда в населените места” за ремонт на сградата на кметството в Ленище.
Съветниците единодушно приеха отчета на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните за 2016 година.
Приет бе и Общинският годишен план за младежта през  2017 г. Без допълнения или изменения беше гласувана Годишната програма за развитие на читалищната дейност, както и Програма и Календар за развитието на детско-юношеския, училищния и масов спорт през 2016 г.
Сред останалите докладни бяха приемане на решение за промяна в наименованията на социалните услуги, делегирани от държавата дейности и местни дейности, предоставяне на земеделски земи от общинския поземлен фонд на граждани с признато право на собственост.
Гюнер Шюкри
24rodopi.com


Изпрати :

Публикуване на коментар

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи