На 10 януари РУО ще реши дали да удължи почивката на учениците и в града край Арда! В почивните дни директорите са задължени да поддържат над 18 градуса в класните стаи

Във всичките 7 кърджалийски общини се удължава дървената ваканция.
Както вече 24rodopi.com писа, със заповед на кмета на община Кърджали дните 9 и  10  януари 2017 година се обявяват за неучебни за всички училища на територията на общината  (в т.ч. и за професионалните гимназии) , заради усложнената зимна обстановка в района. В понеделник и вторник „ледено“ ще почиват и учениците в община Джебел.
В останалите 5 общини – Ардино, Кирково, Крумовград, Момчилград и Черноочене, неучебни ще бъдат 9, 10 и 11 януари.
„Обстановката се наблюдава. При нужда, ще направим всичко необходимо да запазим здравето на децата. Дали ваканцията в община Кърджали ще бъде продължена и на 11 януари, това ще се реши на 10 януари по обяд“, отговори Гроздан Колев, началник на Регионалното управление по образование (РУО) на въпроса на 24rodopi.com дали е възможно министърът на образованието Меглена Кунева да удължи срока на ваканцията в Кърджали.
Както вече 24rodopi.com писа, кметът на Кърджали инж. Хасан Азис няма право да освобождава децата от учебния процес за повече от 3 дни в рамките на една учебна година. Те почиваха за Деня на Кърджали през октомври м.г., а 100-процентово покритие на „кметската ваканция“ е на 9 и 10 януари.
„Леденото“ затваряне на училищата в Източните Родопи се оказа проблем за директорите. Те са задължени да поддържат до 18 градуса температурата в празните класни стаи, но декларират, че нямат достатъчно финансови средства за осигуряване на горивата.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

20 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/1/17 18:11

    za 3 dena nishto niama da nauchat dayte do 11 kakto vsichki ostanali...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/1/17 18:23

    Дано пуснат и в Кърджали за 3 дена и дано се каже от по-рано.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/1/17 18:33

    Ами сега...шах и мат с пешката. Защо не попитате директорите за да осигурят на 11 януари заветните 18 градуса, колко нафта ще трябва да се изхарчи? И допълнителни пари за горива от къде? Училищата са с делегирани бюджети. В Закона не пише- люта зима, допълнително средства за горива.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен8/1/17 19:08

    А ако си бяха нормални учебни дни, кой щеше да им осигури горивото?!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен8/1/17 19:26

    Денят на Кърджали е на 21 октомври.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен8/1/17 20:20

    стига с тези ваканции най- добре да премахнем училищата и да си учат в къщи

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен9/1/17 07:34

    Какви 18 градуса, в нашето училище в Бенковски не съм видяла над 15 цяла зима, ама на кой му пука ,важното е даскалите да си земат паричките. А директора като му се оплакваме само ни се хили и казва : Аз какво да направя? Кой да го направи , ние учениците ли ? Да не казваме че в коридорите вони от тоалетните, а в стаите вони от мивките и цялото училище смърди на лайна, ама пак на кой му пука ? Един път да завърша и се махам от тая държава.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен9/1/17 08:41

    Лятото трябва да се учи, а не да ваканцуват. Зимата е сезон за ваканции.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен9/1/17 11:26

    В СОУ КИРКОВО СЪЩАТА РАБОТА.ВИНАГИ НЯМАТ ПАРИ ЗА НАФТА.ВСЯКА ГОДИНА ПРОСЯТ ПАРИ ОТ БЮДЖЕТА НА ДРУГИТЕ УЧИЛИЩА.НЯМАТ ПАРИ ПЪК ИМА 60 ДУШИ УЧИТЕЛИ ЗА ОКОЛО 250 ученици.СЛЕД ДЕЛЧЕВ НЕМОЖА ДА НАМЕРИ ДИРЕКТОРА СИ ТОВАУЧИЛИЩЕ. ВСЕ БОЛНИ ХОРА НАЗНАЧАВАТ ЗА ДИРЕКТОРИ.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен9/1/17 11:54

    и в това време как предлагате децата ни да ходят на училище,като навсякъде е лед до кокал?? един път мръзнат на студа навън,после и в студеното училище? или важното е да стане на вашето а децата ни да си трошат краката и да се разболяват?? какво толкова има да мислят градските управници,да ги пуснат до края на седмицата докато се стабилизира времето.но дори и да не я увеличат аз моето дете на училище до другата седмица няма да го пусна.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен9/1/17 11:56

    Това е срамно.всички училища са до 12.01 само в кърджали не,да не би случайно учителите да си изпуснат парите,те и без друго толкова учат децата че...... ако не сме родителите да им помагаме в учението до никъде няма да стигнат.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен9/1/17 14:50

    Ах тази политика, има страшно много завистливи хора в тази кирковска община. Само Бенковски и Кирково са им в устата. Но до колкото знам само в Бенковски държат на всичко. Тези които плюят директора, просто много грешат.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен9/1/17 15:59

    Stiga s tezi vakncii i sprete da se vartite da otmenqte vseki den !!!

    ОтговорИзтриване
  14. Доставчик на нафта9/1/17 16:57

    Директорите да не се оплакват. Нафта има. И комисионни взеха.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен9/1/17 19:58

    Язък на учителите изпуснаха бонусите за проектите.Взимат, не взимат,преподават,не преподават взимаха си лекторските за тези часове по проекта. Нека да извършват проверки за качеството на обучението-Едно нищо.Щом учат допълнително би трябва да знаят повече.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен10/1/17 08:18

    Удължете тая ваканция до края на седмицата кво е тва навсякъде другаде е по 3 4дни в кърджали само 2 при тия ниски температури -12 -15 кво училище то вкъщи едвам тава 18 градуса при положение че печката гори постоянно кво остава да е в училищата студ и само студ

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен10/1/17 10:02

    ваканция в тоя студ какво училище! ! !

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен10/1/17 12:17

    Искаме ваканция да видим в ква държава живеем

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.