Двама родопчани откраднаха стар „Опел“ на стойност 911 лева, катастрофираха с него и сега ги чака… ходене по мъките.
Единият от крадците влиза в затвора, другият също е осъден, но условно. Той ще внимава да не прави грешни стъпки, а в същото време ще събира пари за ремонта на колата - 743 лева.
Както вече 24rodopi.com писа, полицаи от РУ-Кирково разкриха извършителите на противозаконно отнемане на лек автомобил „Опел". Колата била паркирана в село Бенковски и изчезнала на 1 юли м. г. в интервала от 12 до 16,30 часа. При организираните издирвателни действия автомобилът бил открит катастрофирал в района на село Дрянова глава. Установени са извършителите на престъплението – 29-годишният В. Б. и С.Б., на 43 години.
Те получиха присъди тази седмица. Двамата се признали за виновни и подписали споразумение с прокуратурата.
Осъжданият вече В.К.Б. е признат за виновен в това, че противозаконно е отнел чуждо МПС – лек автомобил „Опел Вектра“, собственост на Ю.М.Ю., без нейно съгласие и с намерението да го ползва и на път ІІІ-867, км.50+500м. в землището на с.Дрянова глава, общ.Кирково е последвала повреда на стойност 743.00лв. на превозното средство, като отнемането е извършено чрез използване на техническо средство контактен ключ за този автомобил и деянието е извършено в пияно състояние – 1,01 промила концентрация на алкохол в кръвта. Новата присъда е „Лишаване от свобода“ за 3 месеца при първоначален „строг“ режим на изтърпяване.
Съдът осъжда и другия извършител - С.Р.Б., който е бил по-пиян от приятеля си – установената концентрация на алкохол в кръвта му е 1.95 промила. Той е осъден на затвор за 12 месеца, но изпълнението на присъдата са отлага за срок от 3 години.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.