Това е лицето на терориста, който уби 39 души в известния нощен клуб „Рейна“ в Истанбул, съобщиха турски медии. Снимките бяха разпространени от различни турски медии, включително и от сайт на Анадолската агенция. Редакцията на 24rodopi.com вече премахна снимките.
Оказа се, че това е само един от заподозрените. Полицията в кв. "Зейтинбурну" е разпитала мъжа от снимката, който се оказал търговец от Казахстан и имал алиби за първите часове на новата година. По-късно той обясни на стената си във Фейсбук какво се е случило.
Организаторът на кървавата новогодишна нощ е чужденец, вероятно е с арабски произход. Влязъл е с автомат "Калашников" в 1.22 часа в клуба, излязъл е 7 минути по-късно, като изпразнил шест пълнителя по празнуващите около 800 души. Това са 180 патрона.
Снимките са направени от камера, позиционирана над гишето за паспортен контрол на турско летище.
Както вече 24rodopi.com писа, терорист уби 39 души, ранените са 69, като състоянието на 5-ма е критично. Сред ранените е българка. Друга българка, която празнувала в „Рейна“ пък се издирва, съобщи радио "Дарик".
По-късно от Външно министерство отрекоха да има втори пострадал български гражданин.
„Има едно момиче, за което са се обадили в Генералното консулство. Мъж, който се е представил за брат й и е казал, че тя би трябвало по същото време да е била също в клуб "Рейна" и че не могат да се свържат с нея. Ние също се опитахме да я наберем, телефонът не отговаря“, това пък каза посланикът на България в Турция Надежда Нейнски по-късно пред БНР.
"Ние сме направили проверки през болници, през Съдебна медицина, през полицията. На този етап нямат данни за друга пострадала българка. Продължаваме, разбира се, да бъдем в контакт с институциите, ако нещо се потвърди", каза посланик Нейнски. Междувременно в България също издирват близките, поне по това, което той е оставил като име, и свое, и на момичето.
По-късно МВнР обяви, че издирваната българка е жива и здрава.
24rodopi.com
По-късно само в 24rodopi.com: С Ердоган в Турция е зле, без него ще стане още по-зле! Какво каза за първи път турския президент след терористичен акт, което е послание към силните в света
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/1/17 18:53

    Фейзо гардаш от имам хатип лисеси.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/1/17 18:58

    От имам хатип лисеси или не много сте против религиозните училища във всяка религия ги има ама шерефсизи като 18:53 ги няма. попа да ви изкъпе като умре шерефсиз

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/1/17 20:44

    Ердоган трябва да накаже и държавите подкрепящи тероризма

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2/1/17 00:25

    Кво да гледам този изрод. Да го гледат Местан и неговата ислямиска партия. И този посланик веднага трябва да се изгони от България. Вече почнах да си мисля, че и Бойко му е подчинен на този.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен2/1/17 10:31

    Abe glupak sa6ato ako beshe se e slucilo tuka kakvo 6e se da stane?!ta edin snqg padna ne moje darjavata da se opravi.shega ne stava ili velikite patrioti deto mnogo prikazvaha predi prez.izbori 6e spasqt darjavata ot terotizam.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен2/1/17 10:51

    Kolko vikaha .ne pituvayte v turtsiya.a te bash v kalabalika v istanbul.reyna..i ne im minava na um.4e sa v opasnost.tes maloumni 2bilgarki.mislyat ce na tyah nyama da se sluci.glupavi hora.kolko pitivijdam v televiziite vse atentati.;-4ovek tryabva da se pazi.ako ne misli za sebe si tryabva da misli za semeystvoto si.ako slucayno neshto se sluci.s men kvo shte pravi mama

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен2/1/17 11:36

    Веднага след атентата в Истанбул провокатори отишли в кафенетата на алианите и пропагандирали алианите да въстанат срещу държавата.По същия начин в този и в други български форуми има многознайковци които говорят срещу исляма.Целта е много ясна.Настройване на хората един срещу друг за да се създаде хаос.Умната ееййй.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен2/1/17 11:52

    Не разбирам колко може да е плитък ума на един човек, който плюе една или дрга религия и я обвинява за терористичните актове по света. Каузата им е съвсем друга, може да викат Аллах или Бог, но всъщност не става въпрос да убиват в името на който и да е Бог, а в името на съвсем земни и прозаични неща като земя, пари, петрол...В съвременния свят няма нито кръстоносни походи, нито ислямски такива. Кой каквото ще да казва, става дума все за пари и власт. Войнствено настроените политици правят всички злини, които сполетяват обикновените хора.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен2/1/17 12:10

    ВСИЧКО ЩЕ СИ ИДВА НА МЯСТО АКО СЪС ЗАКОН СЕ ЗАБРАНИ ПРОДАЖБАТА И НОСЕНЕТО НА ОРЪЖИЕ
    ОРЪЖИЕ ДА ИМАТ ПРАВО ДА НОСЯТ САМО ПОЛИЦАИ И ВОЕННИ ДА СЕ ЗАБРАНЯТ ДАЖЕ И ЛОВНИТЕ ПУШКИ
    И ТОГАВА КОЙТО Е СМЕЛ ДА ИДВА С НОЖ ИЛИ БЕЗ НЕЯ И ВЕДНАГА ЩЕ СЕ СПАСЯТ МНОГО ЧОВЕШКИ ЖИВОТ
    НЯМА ДА ИМА ВОЙНИ АКО СПРАТ ДА СЕ ПРОДАВАТ ОРЪЖИЯ И НА ДЪРЖАВИТЕ Т. ДА СЕ СПРЕ ПРОИЗВОДСТВОТО ДАЖЕ И НА ПОЛИЦАИ И ВОЕННИ КОЙТО ИСКА ДА СТАВА ПОЛИЦАЙ ДА Е С БОЙНА ТЕХНИКА НИНДЖА
    НЯМА ДА СЛУШАТ ТОГАВА ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ И ДА СЕ ПЛАШАТ ОТ РУСИЯ ИЛИ САЩ ВСЕКИ ЩЕ СИ ИМА СВОЯ ДУМА АМА НЕРДЕ ЯМБОЛ НЕРДЕ ИСТАНБУЛ
    ПИСАХ ГО НО НЕ ВЯРВАМ БОГАТИТЕ ЗАРАДИ ТЕХНИТЕ МИЛИАРДИ ДА СПРАТ ТОВА ДА ПРОИЗВЕЖДАТ ОРЪЖИЯ
    ЩЕ ГО СПРАТ САМО АКО ТЕХНИТЕ НАСЛЕДНИЦИ СА УБИТИ ОТ ОРЪЖИЯ САМО ТОГАВА ЩЕ ГО РАЗБЕРАТ ЧЕ ВСИЧКО ЗЕМНО СИ ОСТАВА В ЗЕМЯТА ДАЖЕ И ДА СИ НЕ МИЛИАРДЕР А БИЛИОНЕР

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен2/1/17 12:20

    До 11:36
    Абе боклук джахил такъв. Цяла седмица в Турция та даже и тука скандирахте, че празнуването на нова година е християнски празник. Появиха се най-различни карикатури срещу Дядо Коледа. Кой настройва хората според Вас. За всичко е виновен Диктатора и вие неговите поддръжници. Тъпанари!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен2/1/17 16:07

    Абе джанъм, тези които мразят Ердоган се обръщам към тях, какво ви накара толкова да намразите един демократично избран лидер,Намразихте го защото ЕС и някои др... не успяха да осъществят ПРЕВРАТА!!!!Значи и вие сте от тези курвисинове които на всяка цена мразите турците и религията им,На вас ще ви бъде приятно само когато Турция е винаги безгласна буква ,,Но вече не е така, защото Ердоган обяви независима Турция,След атентата,, като разбра кои държави искат разрухата на страната му,,идва краят на ЕС също, какво ще стане тогава? ХИч не искам даже да си помисля какво ще стане с вас ? Не искам силни думи да кажа, но нямате 1 стотинка стойност пред ЕС държавите , не пишете коментари за държавите които са многократно по добри и човечни от вас,,

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен2/1/17 17:29

    Според мен който обсъжда хората спрямо религията е пълен боклук,до 11.36 откъде накъде ще речеш диктатор на един човек който с избори 3 пъти подред е спечелил съвсем по демократичен начин,ако си турчин това означава че си пълен неверник негоден боклук,ако не си тюрк, свободен си да кажеш всичко лошо за диктатора, защото. То друго едва ли бихте рекли за османската империя,благодарим ви за вниманието

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен2/1/17 18:45

    12 20 Ти си едно жалко същество,но понеже редовно си в нетрезво махмурлийско състояние си мислищ,че си велик.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.