Медицински работници от АГО  на МБАЛ „Живот+” и баби от Крумовград празнуваха заедно Деня на родилната помощ с подкрепата и в присъствието на кмета на общината Себихан Мехмед. Идеята на организаторите от Общинска администрация, читалището в града и пенсионерското дружество бе да се спази традицията  на празника за ритуално измиване на ръцете-първи поели новия живот, но и да се постави началото на нещо ново, което да се превърне в традиция.
През изминалата година в АГО са проплакали 125 бъдещи жители на Крумовград. Завеждащият отделението д-р Иванова благослови – „Както водата се плиска и сапунът се плъзга, така леко и без усложнения да се раждат много бебенца през новата година”. Поздрав към лекарите и акушерките за празника отправиха кметът на общината Себихан Мехмед, деца и самодейци.
Предизвикателство към бабите от Крумовград бе обявеният конкурс „Мисис баба Крумовград 2017”, чрез който да се покаже образът на съвременните баби- всеотдайни към деца и внуци, жизнени и енергични, със самочувствие и лично пространство общественички. Много настроение и емоции предизвика появата на осемте участнички в конкурса – дами с различни професии, с различна етническа принадлежност, с големи сърца, в които има място за много обич, към деца и внуци, към семейство, към род и традиции. Сърцатите баби  показаха на присъстващите как бързо и правилно се поставя памперс, повиваха в пелени своите „внучета”, пяха любимите им песни и заедно танцуваха, а компетентното жури, оглавено от кмета на общината, бе единодушно в присъждането на приза „Мисис баба Крумовград 2017” на Димитрина Тончева, отгледала 4 внуци, които само преди месец са присъствали на  златната й сватба.  Много аплодисменти получиха подгласничките Станка Паскалева и Мелиха Байрам, както и супер бабите Димитрина Александрова, Росица Дибекова, Мара Тодорова, Виктория Даматова и Албена Палазова.
Празникът завърши с много хора и с пожелания традициите бъдат съхранени и предадени на по-младите.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/1/17 22:18

    Ash kosum ba Koshukavak! Super ste ba da ste jivi a zdravi vsishkite bilgari.Super ste i az vi obicham i bez vas nqma da moga az! Ne si otivajte ot tozi grad.Obicham vi mnogo!Az sim edin turchin koqto vi obicham ot dinoto na dushata si! Iskam da sim s vas!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/1/17 10:18

    Нещо интересно става в Крумовград на първо място е станала бабата която е била преди от ГЕРБ а сега е от ДОСТ

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/1/17 12:00

    До 22:18 Евала приятел!Благодаря за добрите думи! И ние ви обичаме и уважаваме.Имам роднини в Крумовград, които все още живеят и работят там.До колкото знам нямат намерение да заминават на някъде. Да сте живи и здрави всички от този район. Честит празник на всички, които работят в тази сфера, защото децата са най-ценното нещо в живота!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.