На общинските съветници в Кърджали ще им бъде разяснено как кметът на Кърджали инж. Хасан Азис и Общинска администрация санкционират за некачествено запълване на дупките по улиците фирмите.
Темата за лошите кърпежи влиза в дневния ред на заседанието на Общинския съвет по искане на общинския съветник от БСП Божидар Стоянов. Той депозира днес запитването си в деловодството на разпоредителния орган.
Той  настоява за писмен отговор на следните три въпроса:
1. По какъв начин общинска администрация Кърджали осъществява контрол над състоянието на пътната инфраструктура в града?
2. Колко глоби наложихте през изминалата 2016 г. за некачествено изпълнени дейности от фирмите, извършили ремонтни дейности на пътната настилка през този период?
3. Какви са предприетите мерки от ръководството на община Кърджали за целесъобразното изразходване на отпуснатите средства в частта рехабилитация и поддръжка на пътната настилка?
По думите на Стоянов  пътната настилка, по която ежедневно преминават хиляди моторни превозни средства, е в ужасно състояние. Лавинообразното увеличаване на проблемните участъци, създават неудобства и опасност за живота и здравето на водачите и пътниците на моторните превозни средства, движещи се в града. Финансовите средства за ремонт и поддръжка на автомобилите, също не са за пренебрегване, посочва той.
"Всяка година община Кърджали отделя от своя бюджет стотици хиляди лева за рехабилитация, възстановяване и поддържане на пътната инфраструктура в областния град. За съжаление резултатите от тези инвестиции, не отговарят на нужното качество. Свидетели сме, че състоянието на пътната настилка на територията на града е в изключително лошо състояние, а правилно нивелираните шахти по средата на пътното платно са истинска рядкост“, пише още Божидар Стоянов.
От администрацията поясниха, че глоби може да се налагат на снегопочистващите фирми за несвършена работа, но законът не позволява тази процедура спрямо фирми за свършена работа, каквато е полагането на пътна настилка. „Глоби няма, но реално санкции има. Когато работата не е свършена както трябва, не се изплаща пълният размер на исканите средства. Това се прилага отдавна, това са санкциитe“, коментираха от Общинска администрация. Освен това, задействат се гаранциите и фирмите отстраняват пропуските.
24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/1/17 15:22

    Никакви санкции няма, няма и контрол.
    Пред Дама пика /Зираат банка/ има дупка, която
    е там от 1 година,пред бар Париж и ЦКБ има 2 също
    от 1 година и нищо,просто нищо не се случва,няма и да се
    случи.Такива са ни управниците за съжаление.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен25/1/17 15:31

    Кво не разбра, 15.22, общината не може да налага глоби за свършена работа, не можеш ли да четеш? Законите ни са такива. Да не мислиш, че не е така в цялата страна?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен25/1/17 15:51

    15:31 Алоо, четете тръжните документации и договорите и тогава пишете коментари. Там пише много ясно.Ако Вие не можете, тогава общинските съветници да си направят труда, а не да си играете с кмета на въпроси и отговори, от което няма файда.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен25/1/17 16:57

    Защо се плаща на Чистотата,като навсякъде е мръсно?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен25/1/17 17:13

    Божидар Стоянов - Областен управител!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен25/1/17 21:11

    Нищо абсолютно нищо няма да оправи в тази скапана държава! Бягайте възможно най-далеч!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен25/1/17 22:48

    Браво на общинския сьветник! Ферди недей говори с Реджеб от Лисиците , последвай примера на колегата ти.Питай актуален вьпрос
    на кмета.Оправдавай високото доверие което избирателите ти дадоха.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.