Засилени проверки на ГКПП „Капъкуле“ са предприети от турска страна заради сведения, че издирваният терорист от „Рейна“ може да избяга в България, видя репортер на 24rodopi.com. Всички преминаващи коли са щателно проверявани от турските власти преди да влязат на територията на ГКПП „Капитан Андреево“. Мерките са затегнати и в останалите гранични пунктове на Турция на границите с България и Гърция.
Както вече, 24rodopi.com вече писа, червен код е обявен за органите на реда в района на Къркларели, близо до ГКПП „Малко Търново“. Турската полиция е получила сведения, че издирваният терорист от „Рейна“ може да избяга в България. В нощта срещу 5 януари спец части обискираха жилищен комплекс в Силиври, в който живеят уйгури. Имало сигнал, че терористът се укривал там, след което щял да тръгне за България.
При проверка на паспортите на пътуващите на ГКПП „Капъ куле“ снимките им се сравняват внимателно с тези на идентифицирания терорист.
Както се вижда на една от снимките,  органите на реда проверяват пътуващите  със специално оборудване, като някои от тях носят автоматично оръжие.
Целта на масираните проверки е заподозреният терорист, който е член на „Ислямска държава“, да бъде заловен, ако се опита да напусне Турция. Все още наричаният в терористичната групировка Абу Мюслим  Хорасан, е на свобода и не е заловен от турските власти.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.