„Инвестиционният климат в Кърджали е много добър. Ние вече внасяме работна ръка от други области“, заяви кметът на общината инж. Хасан Азис. Той даде за пример фабриката за резервни автомобилни части „Теклас“, в която вече работят над 3 000 души.
Кърджали попада сред градовете с най-голяма миграция в България – нашенци работят в Западна Европа, Турция и др., което го превръща в специфичен град. Освен средствата, които гурбетчиите пращат на близките си, мнозина от тях вече инвестират в родния край, смята Хасан Азис.
„Движението винаги го е имало. През последните години отчитаме завръщащи се в Кърджали. Инвестират тук и затова Кърджали е от „живите“ градове на България. Градът е и сред най-сигурните за живеене, заедно със Смолян, в България. Тази атмосфера се създава от местните общности“, заяви още кметът.
117 са населените места, в които има 94-ма кметове. Населението на общината надхвърля 120 000 души, като 50 000 от тях живеят в областния център.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

18 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/1/17 17:05

    Скоро не бях чел такова тъпо изказване. Благодарение на "добрия инвестиционен климат" Кърджали изнася население във всички посоки на България и света, а Теклас внася работна ръка, защото никой от Кърджали не ще да работи там.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/1/17 18:27

    Хасан е ЧОК годжаман човек ама около него хората са боклук ..ялакиите му дето с нищо не му допринасят хем работят в общината хем вкараха и жените и децата си на важни постове навсякъде. .Хасан гюлюм внимавай с тези индивиди те са се доносници или близки роднини на доносници и в областа се знае за тях и от това губиш най верните които би подкрепили теб двойно повече вместо да застават срещу теб

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/1/17 20:45

    До 17/1/17 -17:05 много си прав евалла на теб.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/1/17 21:12

    Абе тия хора луди ли са или се правят на луди градът замира хората бягат те ми говорят глупости

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/1/17 21:29

    Izgonihte mestnoto naselenie...zatova nyama koy da raboti v izmislenite "zavodi"...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен17/1/17 21:48

    Няма по-мрънкащ народ от нашия. Ако няма работа, ревем, че няма. Ако ни осигурят работни места, мрънкаме, че парите са малко, че се работи, че трява да ходим на работа и още сто причини, просто защото сме мързеливи и е най-хубаво да си седим по кафетата по 8 часа на ден, а майките и бащите ни да ни хранят с пенсиите си. Или пък жените си пращаме да слугуват в чужбина, пък ние оставаме да гледаме дома и децата. Както е казал един умен човек - българският народ е малък, но за сметка на това много прост. Хубава вечер на всички, особено на тези, които искат да не работят даже, но да получават европейски заплати.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/1/17 22:15

    Абе глупаци.Кажете,че не ви се работи и стига сте чакали социални помощи!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен17/1/17 22:48

    Тоя теклас да направи вентилаци че тая отрова която се диша е на зле

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен17/1/17 22:52

    Теклас едва ли работят без вентилации, ама се чудя като ходите да се блъскате на работа по чужбина дали имате претенции за каквото и да било.

    ОтговорИзтриване
  10. Abe umnika gore na tebe kato ti se raboti mnogo za jilti stotinki otivay da rabotis a stiga si vikal glupaci zastoto glupacite rabotyat v tiya zavodi kato Teklas za prehrana samo mizernik takiv driplyo

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен18/1/17 06:32

    Артик не съм мързелив.Бачкал съм по 14-16 часа,на турски и български чорбаджии, и едва вързвам двата края.На другия тъпак ще отговоря че в чужбина не е леко, ама макар и да взимах три пъти под минималното за страната, пак бях пет пъти по-добре от тук.Така че тия истъркани приказки ги приказвайте на бабите си.Хайвани прости, къде живее те бе?

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен18/1/17 07:54

    Брия,брия.....В теклас работят роби от отдавна се знае ,като почне да внася англичани и германци ..,значи западна Европа е под вода.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен18/1/17 08:08

    Какви коментари от некадъърници и мързеливци. какво повече искате хората са дошли на крака и правят заводи и дават сравнително добри заплати. Теклас например дава храна на 2000 души.средната заплата от мои познати знам че стига 1000 лева.дали са 13 заплата аа тази година и четиринадесета. мрънкалници направете вие фирма и давайте по 2 -3 -5 хиляди лева.неблагодарници от вас нищо друго не става освен да мърморите с един лев в джобовете си.

    ОтговорИзтриване
  14. Ламби18/1/17 09:35

    Ами да вземем да вкараме и улични лампи, кмете

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен18/1/17 10:43

    za lampite sum sagalsen,no po sum suglasen i tok da vkarvame ,che bez nego po trudno

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен18/1/17 14:47

    То ток си вкарваме от Румъния за 18 стотинки и изнасяме за Турция по 4 стотинки.Но народа прост

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен20/1/17 00:14

    Направете икономически анализ и го публикувайте
    Да видим тези данни????само популизъм....

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен20/1/17 00:17

    Само не разбрах от къде идва работната ръка

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.