За служебното правителство ще ползвам експерти, казва Румен Радев

Няма място за обиди. Някои от депутатите, още в началото на моята реч, открито демонстрираха липса на уважение към българската държавност. За депутатите бедността е скучна тема, те нямат този проблем. Това заяви Румен Радев в интервю, дадено веднага след клетвата му за Националното радио. Как Румен Радв встъпи в длъжност четете в 24bulgaria.com.
Не случайно хората искат мажоритарни избори, за да видят личности в парламента, допълни той. Ще разчитам на експерти. Служебното правителство няма задача да изработва политики, то просто трябва да управлява държавата до следващото правителство, заяви Радев. Имам хора, с които да се съветвам. Но е и плюс, че не съм обремемен от политиката, допълни той.Имаме добър синхрон с Йотова, тя е доказан политик, убеден съм, че ще работим ефективно, заедно за доброто на България, каза още новият президент.БСП по никакъв начин не влияе на моя избор, заяви категорично Радев. Но това не означавало, че нямало да вземе хора от червените редици. Важно е да запазя своята независимост, обективна оценка и свободата да вземам сам решения, допълни той.Нямам намерение цял мандат да отговарям на неуместни въпроси, заяви той на въпрос за подозренията за промяна в евроатлантичестата ориентация.Нямам амбицията да се бъркам в работата на което и да е правителство. Но президентът има право да настоява политиката на правителството да върви в интерес на гражданите, коментира Радев.Нямам амбицията да изземвам функциите на премиер - служебен, бъдещ, допълни той, цитиран от „24 часа“.
Като президент Радев със сигурност ще запази "Българската Коледа". Определи и като много добра инициатива на Плевнелиев президентската библиотека и обеща да я развива.Ще променя и много неща най-вече в областите, където имам правомощия по конституция. Най-вече за въоръжените сили, където отливът трябва да бъде спрян, заяви Радев. Щял да настоява проектите за модернизиране на въоръжените сили да са полезни и за икономиката.Няма да изказвам съмнения и опасения, че България няма да се справи с председателството на ЕС. Напротив, ще положа всички сили и съм убеден, че ще се справим добре, каза той.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/1/17 17:17

    След 27 години фалшива демокрация доживяхме да имаме истински,доблестен Български генерал президент....стария президент и целия кабинет на Борисов-2 трябва да се арестува и мястото им до живот е в затвора,за причинените щети и поражения на държавата и към народа....от експеримента Борисив-2 видяхме само лъжи,обещания,унижения,убийства,самоубийства,над 23 милиарда нов дълг ,мизерни европейски заплати,пенсиии,детски,майчинства......никога повече Робство и Геноцид от крадливи,корумпирани,некомпетентни КАЛИНКИИИИИИИ от асвалтовия отбор на ГЕРБ ЕООД Комерс..успех на новата президентска двойка и да се борят за националните интереси на родината си и народа си.

    ОтговорИзтриване
  2. zaferiyus22/1/17 19:43

    Убав човек Ама далтонист.

    ОтговорИзтриване
  3. Нурай22/1/17 20:35

    Браво генерале велик си

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/1/17 21:31

    Predi 5 godini - korupcia v sadebnata bg systema, 5 godini - korupcia v sadebnata systema i do dnes taka. Koi shamani sa sadebnite ministri na rbg poslednite 10 godini, zaradi koito rbg ne moje da vliza v shengen?! Na kogo sluji bg sadebnata systema, stom rbg e voenno kontrolirana teritoria ot chujdi monarhii i chujdi darjavi?!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/1/17 22:21

    Един депутат се подписва за 10 бона заплата,като ходят на море пият кафе за 100 лв
    и от колкооооо места взимат комисиони ли,отделно смучат и кръвчицата на бедния народ който едвам оцелява от днеска за утре.....новия президент генерал РАДЕВ е прав за депутатите

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/1/17 00:31

    Eha, mnogo gotin klip ot droni sa mu pusnali v tupeto...:-)

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен23/1/17 08:19

    Който и да дойде да ни управлява слад изборите без ГЕРБ,няма да ни е по-лошо ,Така,че ГЕРБ завинаги като най-корумпираната ,бандитска и мафиотска мутренска партия ,трябва завинаги трябва да си отиде

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен23/1/17 16:10

    Г-н Радев прекланям се пред точната Ви диагноза за българските депутати .Можем и без тях .Да се търси друга система и друга форма на управление на държавата .27 години тази система на държавно устройство и управление доказа по безпорен начин ,че не работи в интерес на българския народ и българската държава.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен23/1/17 16:11

    Г-н Радев прекланям се пред точната Ви диагноза за българските депутати .Можем и без тях .Да се търси друга система и друга форма на управление на държавата .27 години тази система на държавно устройство и управление доказа по безпорен начин ,че не работи в интерес на българския народ и българската държава.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен23/1/17 18:30

    Браво, господин Радев!
    Това е истината!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.