Гражданин на Узбекистан или Киргизстан е стрелецът от нощния клуб "Рейна" в Истанбул, който уби 39 и рани 65 празнуващи Нова година на Босфора през нощта на 1 януари. Той е свързан с терористите от "Ислямска държава", съобщи CNN Turk, позовавайки се на данни на турската полиция.
„Ислямска държава“ е поела отговорност за атентата. „В продължаващата, благословена операция на Ислямска държава срещу защитниците на кръста, в Турция един героичен воин на халифата нанесе удар в един от най-прочутите нощни клубове, където християните празнуваха своя вероотстъпнически празник”, се казва в официално съобщение от групировката.
В 1.22 часа на 1 януари нападателят откри огън с автомат "Калашников", изпразвайки 6
пълнителя при 7-минутния си престой в най-известния нощен клуб край Босфора. Той изстрелял 180 патрона по около 800 празнуващи. Предполага се, че втори атентатор е бил убит на място в клуба. Освен граждани на арабски държави, които бяха сред жертвите, вече е установено, че има и убити една рускиня и една французойка, която е имала двойно гражданство - и тунизийски паспорт. Тя е загинала заедно със съпруга си, който е от Тунис. 69 са ранените, сред които и една българка, която се намира в болница в Истанбул. Общо 42 терористични акта са регистрирани в Турция от януари 2016 до сегашната кървава атака в хитовото заведение на Босфора, недалеч от моста, свързващ Европа с Азия.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/1/17 13:55

    Çok acı bir olay,böyle işlerde yapabiliyormuş insanoğlu demek,, bu tür insanları bu hale getirenleri inşallah Allah cezalarını misliyle verir, Allah yakınlarına bol SABIRLAR versin,çok büyük trajedi,,

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.