www.24rodopi.com

Отец Петър в проповедите си: Хора, не бъдете лековерни! Не са хващайте на телефонните обаждания на измамниците

неделя, януари 10 коментара

Енорийският свещеник на Кърджали отец Петър Гарена започна нетрадиционна борба с телефонните измамници. Всеизвестно е, че ало-мафията е особено активна в Кърджали, където десетки възрастни хора дадоха пари на бандитите.
Всеки ден в края на сутрешната си проповед, един от най-известните духовници в България предупреждава енориашите да не бъдат лековерни и да не се хващат на обажданията.
"На служба в църквата идват предимно възрастни хора, които най-често стават жертви на измамите. Няма да се уморя да повтарям и да ги предупреждавам", заяви отец Петър. Според него, нито един от богомолците, които посещава редовно енорийски храм "Свети Георги Победоносец" в центъра на Кърджали не е станал жертва на ало-мафията.
Както вече 24rodopi.com писа, девет опита за телефонни измами бяха извършени само за ден преди седмица в Кърджали. В нито един от случаите измамниците не са постигнали успех. Те се представяли като инспектор Стоев и искали от хората да изхвърлят пари от тераса, за да бъдат заловени телефонни измамници в хода на специализирана операция от полицията. След като ударили на камък, заплашвали събеседниците си, че ще им запалят жилищата.
Полицията предупреждава гражданите, че опитите за измами по телефона зачестяват по време на празници, като се използват различни сценарии. За да не станете жертва на този вид престъпление, не предавайте по никакъв повод пари на непознати и веднага сигнализирайте на тел.112.
24rodopi.com
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи