Водена от зам. председателя на ДПС Ахмед Ахмедов делегация посети Бурса в първите дни на Новата година, съобщиха от пресцентъра на Движението. В състава на делегацията бяха още младежкият председател и евродепутат Илхан Кючюк и председателят на Общинския съвет в Джебел Сейфи Мехмедали, който е и член на ръководството на Младежко ДПС.
Повод за посещението бе внезапната кончина на съпругата на учредителя на Балгьоч Мюмюн Генчоглу – Юммю Генчоглу. Представителите на Движението за права и свободи се срещнаха и с наследниците на фамилията Генчоглу – Турхан и Орхан. Турхан Генчоглу е почетен председател на Конфедерацията на изселническите организации и дългогодишен председател на Балгьоч.
В Бурса делегацията на ДПС проведе среща и с Емин Балкан, председател на Балгьоч в периода 2002-2011 година (на снимката горе).
Както вече 24rodopi.com писа, на 11 декември м. г. в Бурса почина жената, която в далечната
1985 година подкрепи съпруга си Мюмин Генчоглу и светът научи от него за така нар. „Възродителен процес“ в България. Това е 86-годишната Юммю Селиме Генчоглу.
Елитът на Бурса дойде в двора на историческата джамия „Улу“ да се сбогува с Юммю и да изкаже съболезнования на синовете й Турхан и Орхан Генчоглу. Траурни венци бяха поднесени от името на почетния председател на ДПС Ахмед Доган и от председателя на партията Мустафа Карадайъ.
Юммю Селиме Генчоглу бе погребана на 12 декември в гробището „Емирсултан“.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/1/17 11:15

    Bravo momcheta!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/1/17 11:39

    След дъжд качулка бе господа, жената е погребена на 12.12.2016.
    Целтта е ясна искате да спасите потъващия кораб...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.