www.24rodopi.com

Представители на ДПС разговаряха в Бурса с представители на най-известната в Турция изселническа фамилия - Турхан и Орхан Генчоглу

сряда, януари 42коментара

Водена от зам. председателя на ДПС Ахмед Ахмедов делегация посети Бурса в първите дни на Новата година, съобщиха от пресцентъра на Движението. В състава на делегацията бяха още младежкият председател и евродепутат Илхан Кючюк и председателят на Общинския съвет в Джебел Сейфи Мехмедали, който е и член на ръководството на Младежко ДПС.
Повод за посещението бе внезапната кончина на съпругата на учредителя на Балгьоч Мюмюн Генчоглу – Юммю Генчоглу. Представителите на Движението за права и свободи се срещнаха и с наследниците на фамилията Генчоглу – Турхан и Орхан. Турхан Генчоглу е почетен председател на Конфедерацията на изселническите организации и дългогодишен председател на Балгьоч.
В Бурса делегацията на ДПС проведе среща и с Емин Балкан, председател на Балгьоч в периода 2002-2011 година (на снимката горе).
Както вече 24rodopi.com писа, на 11 декември м. г. в Бурса почина жената, която в далечната
1985 година подкрепи съпруга си Мюмин Генчоглу и светът научи от него за така нар. „Възродителен процес“ в България. Това е 86-годишната Юммю Селиме Генчоглу.
Елитът на Бурса дойде в двора на историческата джамия „Улу“ да се сбогува с Юммю и да изкаже съболезнования на синовете й Турхан и Орхан Генчоглу. Траурни венци бяха поднесени от името на почетния председател на ДПС Ахмед Доган и от председателя на партията Мустафа Карадайъ.
Юммю Селиме Генчоглу бе погребана на 12 декември в гробището „Емирсултан“.
24rodopi.com
Изпрати :

+ коментара + 2 коментара

Анонимен
4/1/17 11:15

Bravo momcheta!!

Анонимен
4/1/17 11:39

След дъжд качулка бе господа, жената е погребена на 12.12.2016.
Целтта е ясна искате да спасите потъващия кораб...

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи