Проучванията давали на партията на Местан резултат, близо до статистическата грешка, твърди зам.-председателят на Движението

Кърджали не е крепост, тук не се водят "сталинградски битки". Кърджали е бастион на ДПС, заяви в студиото на бТВ кметът на Кърджали и зам.-председател на ДПС инж. Хасан Азис. В момента партията има 4 от 5 мандата, като подкрепата давала основание да се гони цел 5 от 5, но системата за разпределение на мандатите не позволява това да се случи.

Хасан Азис категоричен, че в предизборната битка партията на Лютви Местан едва ли ще е сериозен конкурент. „Проучванията им дават резултат, близо до статистическата грешка“, подчерта Хасан Азис. Както вече 24rodopi.com писа, социологическите агенции прогнозират твърде скромни резултати на формацията на Местан, между 0,5 и 1 %. След слабите резултати на президентските избори и електоралните нагласи за предсрочните парламентарни избори, Касим Дал е подложен на натиск да изтегли партията си (Народна партия "Свобода и достойнство") от Реформаторския блок и да се съюзи с Местан.
„В Кърджали ще бъде установена политическата реалност и ДПС ще вземе между 8 и 10% в национален план”, смята кметът. Той обяви, че решението дали да остане кмет или да влезе в парламента е на ръководството на ДПС и засега няма окончателно мнение по този въпрос.
"Ахмед Доган не е бил от доста време в Кърджали, но неговото присъствие се усеща в града. Но текущите въпроси решаваме и с националното ръководство, и с почетния председател на партията", завърши Азис.
Кърджали задава устойчивост в партията и страната
Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис е получил номинации от структурите на ДПС в региона за депутатските листи на Движението в предстоящите извънредни парламентарни избори. Но все още не е взето решение за прякото му участие в предизборната кампания. Това стана ясно от участие в сутрешния блок на bTV на инж. Хасан Азис, кмет на Кърджали и зам.-председател на Движението.
Инж. Хасан Азис бе категоричен, че няма как да се говори за кървава война с представителите на ДОСТ, тъй като формацията на изключения от ДПС Лютви Местан получава подкрепа по предварителни проучвания „в рамките на статистическата грешка“.
Инж. Хасан Азис бе категоричен, че Кърджали задава устойчивост в Движението и следва основния принцип за национално-отговорна политика. Зам.-председателят на ДПС припомни,  че през последните няколко години партията е подкрепяла ключови за страната политики и от ляво, и от дясно.
По въпроса за свободата на управление на общините и децентрализацията на местната власт кметът на Кърджали защити отново тезата на НСОРБ като зам.-председател на Сдружението, че регионите имат необходимост от нова стратегия и работеща програма за децентрализация.
В последните 10 години са изпълнени само 39 процента от мерките на сегашната стратегия, припомни инж. Хасан Азис.
До 5 февруари в областта продължават разширените заседания на общинските структури на ДПС за определяне на състава на листите. Кметът на Кърджали заяви, че Движението ще покаже пълна мобилизация на предстоящия извънреден вот за нов парламент.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

37 comments so far,Add yours

  1. Анонимен31/1/17 08:49

    В Кърджали ДОСТ няма. На събранията им вкарват хора срещу 50 лева. Турците в Кърджалийско са светски хора, мразят Ислямска държава. ДОСТ има в циганската махала в Пазарджик.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен31/1/17 08:57

    За президентските избори през Капъ куле минаха толкова много ислямски пари, с които трябваше да се спечелят 30 000 гласа за кандидата на ДОСт Цачева в Кърджали. Но защо ДОСТ изкара само 3-4 хиляди гласа, защо само 10 процента от парите отидоха за изборите? Питайте Шабанали, който изкара 12 гласа, ама си купи много по-голяма каса за парите, които крие вкъщи.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен31/1/17 08:59

    Лютви Местан написал докладна записка на Сюлейман Гюкче: ШЕФЕ МОЖЕ ЛИ ДА ПРАТИТЕ МАЛКО СИРИЙЦИ В КЪРДЖАЛИ, ЗАЩОТО ТУКАШНИТЕ ХОРА НЕ ИСКАТ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ИСЛЯМИСТКА ПАРТИЯ.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен31/1/17 09:01

    До като Кърджали е крепост на ДПС в региона социалната и икономическата политики няма да са на дневен ред.Темата по тези проблеми е скучна за ДПС.За тях колкото се може народа трябва да се държи в беднотия.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен31/1/17 09:02

    Хасане, че ще спечелите мандатите ще ги спечелите. Но недейте да летите, защото в ДПС има сериозни проблеми. Нашите хора няма да отидат при талибаните от ДОСТ, защото в сърцата си носят Ататюрк, но тези хора виждат много неправди и ще го усетите. Погледнете в Североизточна България колко много турци минаха в ГЕРБ. Ако не искате това да не се случи и в Южна България, работете с хората и чуйте какво ви казват. На се занимавайте с ДОСТ, които до един са корумпирании и са изхвърлени от ДПС. Работата с хората, не обръщайте внимание на тези ибрикчии местанджии.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен31/1/17 09:09

    Догане, ела напълни спортна площадка "Спартак". Да покажем на България, че турците в Кърджали мощно подкрепят ДПС и че никога няма да допуснат ислямистите да са фактор в европейската област на България и ДПС.
    Ела Догане и събери 20 000 души, за да разберат от Анкара до Брюксел кой се гриши за българските турци и кой носи спокойствие в домовете им.

    ОтговорИзтриване
  7. SAMO NE MOGA DA RAZBERA KOE MU E ISLYAMSKOTO NA MESTAN??? M. Hodja TRABI CHE E ATEIST, HAFAZOV E NORMALEN MYUSYULMANIN I SHABANALI. I OTKOGA DUMATA " islyamsko" e neshto losho??? BRE BUDALI S BUDALI NE VIJDATELI CHE DARJAVICATA BULGARISTAN SE ZATRIVA BAZVAZVRATNO. NASELENIETO I IZCHEZVA I E VAV FALIT. VIY SAMO SE PSUVATE NA KAZALBASHI I ISLYAMISTI I GAGAUZ CERKEZI. AZ VI KAZVAM DUR! OPOMNETE SE I S OBSHTI USILIYA SI SPASETE SKAPANATA DARJAVA!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен31/1/17 09:09

    До 09:02,кой е ибрикчия бе палячо,дай да се видим лице в лице и да ти дам един ибрикчия между очите и да млъкне

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен31/1/17 09:10

    Ало, Родопито, направете една рубрика за изпълняване на музикални желания. Моля пуснете ми Клетвата на Местан, там дето казва юзюлмюш бюзюлмюш. Да поздравите с Клетвата татко му Сюлман.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен31/1/17 09:12

    ДОСТ е партия на FETO. Шибанали и Хафъзов къде са учили? Защо преподаватели им са в затворите?

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен31/1/17 09:14

    Mnogo zor imate s Mestan no izborite nablijavat dano badete nakazini ot bedniq narod.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен31/1/17 09:14

    sretu 50 lv. se raboti samo za DPS otvorilisa ustickite na cuvalcetata zimayte i ucastvayte pak na izborite Vie si znaete rabotata.....

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен31/1/17 09:16

    Ела бе Доган ага, ела в Кърджали. Този народ те обича. Ти си лежал в затвора за нашите имена. Ти помогна този беден край да се развие. Ела в Кърджали заедно да кажем, че Кърджали винаги ще остане в Европа и няма да допуснем Ислямска държава тук. Това е изборът - Европа или Ислямска държава!!!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен31/1/17 09:29

    Няма как да се вземат 5 мандата. ДПС ще получи 3 мандата, ГЕРБ един, а последният мандат ще бъде спорен до последната минута. ДПС и БСП ще се борят за него, но накрая депутат ще стане Милко Багдасаров.
    Ако беше в сила старата система Донт ДПС взимаше всички мандати.
    Но така е по-справедливо.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен31/1/17 09:35

    Хасан ага умен и интелигентен си,но недей мисли само за роднините си дай път малко на можещи лица тогава и премиер може да станеш

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен31/1/17 09:36

    Хасан дано станеш депутат в теб и има голям потенциал за да решиш много проблеми на държавата

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен31/1/17 09:43

    Снощи бях с фатмето Зафер от кирковските села, дето сега е с един дъртак в Мастанли. Коментирахме политическата ситуация. И тя вика с тези достаджии не става, с депесето мъжът ми Зарко не дава, какво ли аджиба ще става.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен31/1/17 09:47

    ШАБАНАЛИ Е ИЗУЧЕН ОТ ДПС В АРАБИТЕ ЗАЩО СЕГА Е ПРОТИВ ДПС

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен31/1/17 09:47

    При Доган има 12 папки сведени как Местан регекитар строителните фирми в Кърджали, Хасково и Стара Загора. Има записи как е изнудвал студентите от Турция. как да не го изхвърлят от ДПС такъв човек.
    Освен това този Зидаров защо не си върна турско име заедно с другите турци, а чак когато видя, че със СДС не може да стане депутат и изпусна сапуна пред Доган тогава чак.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен31/1/17 09:49

    ДПС отивате си и вие. Мака и не в този парламент. В България няма да има турски партии. Малцинствата ще гласуват за ГЕРБ, БСП и за партията на Радан Кънев.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен31/1/17 09:57

    Сега след като Ердоган и Путин станаха първи приятели, Местан и другите ибрикчии душмани на Турция ли са?
    Питам аз и отговор не искам.

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен31/1/17 09:58

    Ахмед Исмаилов Ахмедов кога за последно е бил в СЕЛО КЪРДЖАЛИ

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен31/1/17 09:58

    До 08:49 абе мухльо ела и на теб да ти дадем 50 лв.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен31/1/17 10:18

    Двама се карат трети печели, вечната Балканска класика,вземи единия удари другия,а народът изнемогва.И бай Мехмет пак сам, и беден.

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен31/1/17 10:25

    РОДОПИ МОЖЕ ЛИ ДА НАПРАВИТЕ ЕДНА ПУБЛИКАЦИЯ С ИМОТИТЕ И КЪЩИТЕ НА ОБЩИНСКИТЕ КМЕТОВЕ И ПАРТИЙНИ ПРЕДСЕДАТЕЛИ

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен31/1/17 10:34

    publikuvat samo tova, koeto im haresva

    ОтговорИзтриване
  27. Шукрие31/1/17 10:44

    В Кърджали три мандата за ДПС и два за Атака

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен31/1/17 10:53

    Доган ага Кърджали иска младежи като Ферди Мурад,Айджан Ахмед и др.

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен31/1/17 10:56

    Кмете икаш 5 от 5,но и ние искаме нови хора листата

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен31/1/17 10:59

    Ферди Мурад го номинираха и в Черноочене

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен31/1/17 11:08

    А е ей много сте кривоглави всичките веееее! Каква е разликата между тези 2 турски партии ве. Чрез ДОСТ доган завива към турция, където му е обърната главата. какво се правите , че обичате русия? Турците искат турция. българите обичат БЪЛГАРИЯ. Какво по-просто от това!? какво се правите на много сложномислещи. на вас ви казват бюлетина номер 3. и вие гласувате като УФСЕ (овце). даже не четете дали не пише на бюлетината Хитлер.
    админ пусни тоя колентар. ама изтрий молбата ми!

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен31/1/17 11:26

    10 .53.Не мога да намеря по -точна и по коректна и лоялна дума ,към политическото ти късогледство и собствената ти безнадежност за тези имена

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен31/1/17 14:08

    Kmetut na strajica nuri kuhoto koito kmetuva na 8 dushi nominira ferdito srestu aycan i ferat zasrami se nuri

    ОтговорИзтриване
  34. Анонимен31/1/17 15:24

    Тъмно по улиците,тъмно в душите,джобовете празни ,главите празни..Тук там светлинка от домовете на нашите старци,затаили дъх от глад и студ,чакат да звънне телефона да чуят чедата си...

    ОтговорИзтриване
  35. Анонимен31/1/17 19:05

    Пълно5от5 с Пеевски и Орешарски

    ОтговорИзтриване
  36. Анонимен31/1/17 19:30

    ДПС,бащата и майката на турския етнос в България ДОГАН Ефенди е в нас,в нашите сърца...долу предателите и измениците и ще гласуваме за ДПС и ДОГАН

    ОтговорИзтриване
  37. Анонимен3/2/17 00:23

    Не сега, но след това. Ванга казва, че настъпва краят на ДПСарската мафия!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.