На малките ученици в Кърджали за закуска в училище се дават изгнили портокали и мандарини, оплакаха се пред 24rodopi.com родители. Те донесоха в редакцията цитрусови плодове, които децата не са консумирали в голямото междучасие.
„Нашето дете, което е в първи клас ни донесе мухлясала мандарина. Всеки ден им дават закуска – било мандарина, било портокал или филийка с маргарин. Един ден бил обелил портокал, но изял само половината – другата била мухлясала“, разкриха родители.
Продуктите, които учениците от 1 до 4 клас получават, са по програмата „Училищен плод“.
Схемата се прилага в България от 2010-та година и досега бе отчитано, че инициативата е успешна. Децата трябва да получават свежи плодове и зеленчуци, но зачестиха сигналите за доставки на гнили плодове и за източване на средства от посредници.
Другата програма е „Училищно мляко“, която се прилага от 2009 година.
Фирмите прекупвачи изнудват предприятията за ниски цени и доставят на по-високи в училищата, твърдят от Асоциацията на млекопреработвателите.
Всяка година се дават няколко милиона лева за доставката на продуктите. Фактурите на доставчиците се осребряват от Фонд "Земеделие". За една порция плод или зеленчук се дават 68 стотинки, а за мляко или млечен продукт - 54 стотинки.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/1/17 14:12

    Децата от детските градини най-вероятно!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/1/17 15:19

    Кьорав карти не играе! Кой ти е крив, че не гледаш какво купуваш?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/1/17 17:06

    Децата от детските градини най-вероятно!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/1/17 09:07

    TOVA NE E PORTOKAL !
    POVECHE PRILICHA NA KLEMENTINA.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/1/17 10:26

    До 15.19: Мухльо, не четеш ли!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен28/1/17 11:02

    Директори и снабдители на училищата си играят комисионните за тези гнилочи, няма да ги хвърлят я. Отделно кухненския персонал обира всичко що е годно за ядене и се го носи вкъщи, пък ние като родители може да се жалваме на арменския поп.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен28/1/17 11:37

    Кражби и корупция...целта е "наша" фирма да усвои парите на данъкоплатците.....Коя е фирмата и кои са служителите дето отделят хубавите за къщи и гнилите за децата ни......Име на фирмата и имената на служителите....иначе ще продължават да ни тровят децата

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен28/1/17 12:38

    Име на фирмата и имената на служителите....иначе ще продължават да ни тровят децата

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен28/1/17 14:46

    А като им дадат киви как да го ядат? Сами не могат да си го обект.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен28/1/17 16:36

    И В ОБЩИНА КИРКОВО Е СЪЩАТА РАБОТА.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен28/1/17 20:28

    Гледахте ли наскоро по една от телевизиите как от една община направиха проверка на чантите на готвачките като излизаха от работа в една детска градина? Резултата - двете готвачки са уволнени.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен28/1/17 23:47

    До 28/1/17 12:38
    Какви имена? Заабит се казва....

    ОтговорИзтриване
  13. Ужас.... как може такова нещо, когато става въпрос за храненето на децара всичко трябва да е стриктно и най- доброто...само в нашата страна е така :(

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.