Стари дървени скринове, дограми, всичко из мазетата вече влиза в печките за отопление на кърджалийци, на които дървата за огрев вече са на изчерпване. В употреба отново влизат духалки и други ел.уреди, които пък гарантират по-високи сметки за ток. В малките обяви на 24rodopi.com пък гражданин обяви, че продава кофражни дъски за огрев, цена - 20 лева на кубик.
Както 24rodopi.com първи писа преди седмица, Кърджали остана без дърва за огрев. Всички складове в областния град са празни. Въглища също не могат да се закупят. Същевременно цената на най-масовото средство за отопление в родопския град скочи с десет лева спрямо миналия месец. Тон нацепени дърва вече се търгуват за 180 лева, посочиха търговци. „И 190 да ги направим, просто няма. Техника не може да достигне до сечищата. Пътищата са непроходими. Няма какво друго да сторим освен да чакаме. Кога ще има дърва? Както продължава, може и през март”, коментира за 24rodopi.com управител на склад за дърва в Кърджали, въпреки твърденията на служители на Регионалната дирекция по горите, според които складовете са запасени с достатъчни количества и „няма повод за притеснение”.
„Който не се е запасил с достатъчно количества през лятото, сега не ми се мисли при тези температури”, коментира жител на „Възрожденци”, който е напълнил мазето и гаража си с около пет тона дърва, но още през топлите месеци.
„Дървата ми свършиха. Не мога да отида и до село, за да заредя оттам. Просто автомобилът не може да стигне до къщата. Трябва да нося чували поне на километър-два. Сега отново на ток, докато отново складовете заредят”, пък посочи за 24rodopi.com останал без ктопло кърджалиец, който срещаме пред един от празните пунктове за продажба на твърдо гориво.
24rodopi.com
На снимката: Един от празните складове и публикацията на „24x7 Родопи“ от 19 януари
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/1/17 10:05

    Кви дърва и въглища бе ,усмърдихте града цяла зима .Да не говорим ,колко е вреден и замърсен зимно време града от тези пушеци.Децата ни а и ние го дишаме.Да се забрани изсичането на горите за отопление и износ.Чистият въздух е най голямото благо от Господ за нас.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/1/17 13:24

    Алуууууу ще караме на дърва и въглища,с тия мизерни заплати и пенсиии за къде сме....народа не взима като народните представители 8-10 хиляди лева заплати

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/1/17 13:50

    izostanal grad jiveyem ,samo kradsite sa ostanalii visko drugoo mosenicii nyama dirjaven evropeyski kontroll koy kvoto iska kakto iska si go virtii oslepen narodd upravlyavan ott izvanzemnii

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/1/17 13:51

    aloo tozi grad jiveyat samo zombitaa ii izvanzemnii zatova ee takova polojene ee

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен27/1/17 18:18

    kakvo tolkova se oplakvate edno vreme da ne ste se otoplyavali na klimatitsi vizduha im se zamirsyaval to bez tova e mrisen mnogo sa tiya kato vas deto se pravyat na interesni i oste nesto v tozi kray deto ste kazali ce jiveyat zombita jiveyat nay sirdecnite hora vie ste zombi tom gi vijdate taka

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен27/1/17 19:08

    Продавам кофражни дъски за огрев. Цена 20лв. за кубик.
    GSM: 088-42-79-481

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен27/1/17 19:44

    Не убиждайте бедния и честния народ в Кърджали....КОЙ не харесва и кой е с претенции да хване пътя в посока крадливия и корумпиран катун София,там има централна топлофикация и газификация с европейско заплащане,в Кърджали ще си караме на дърва и въглища..какво като сме бедни ,и ония като са богати в Софето и какво сигурно ядат доматите с колците

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.