Сестрите Илкнур и Айлън Иляз от ардинското село Правдолюб, които са на гурбет в Дания, изпратиха 2000 датски крони и 150 лв. за лечението на 15-годишния Даниел Сакалиев. Благородната инициатива ардинчанките разбират от профила в социалната мрежа на кмета на Падина Кямил Кичуков.
„Бях споделил в профила си публикация с послание към приятели и познати, за да се включат в благотворителната кампания за набиране на средства за лечението на Даниел от Жълтуша и да дадат шанс за пълноценен живот на младото момче. Радвам се, че сестрите Илкнур и Айлин са станали съпричастни към болката на родителите и близките на Дани", заяви кметът на Падина. Той уточни, че към призива му се е присъединил и известният български боксьор Кубрат Пулев.
След петъчната молитва ардинчани дариха средства за подпомагане на лечението
на 15-годишния Даниел Сакалиев с доказана през юни 2014 година остра лимфобластна левкемия. Сумата от 310 лв. бе внесена в откритата сметка на БАНКА ДСК-Ардино.
В благородната инициатива се включиха кметът на общината Ресми Мурад, зам.-районният мюфтия Ерхан Реджеб, имаминът на джамията Орхан Якуб и много мюсюлмани, дошли на петъчната молитва.
„Според каноните на Корана е редно да се помага на болни и социално слаби семейства. Със скромната сума, която събрахме, се надяваме да помогнем за по-бързото набиране на средства, необходими за лечението на Даниел", заяви имамът Орхан Якуб. Даниел Сакалиев се нуждае от трансплантация на костен мозък в Германия. Операцията ще струва 300 000 лева, а  сумата е непосилна за семейството му.
Гюнер ШЮКРИ
На снимките:
-Сестрите Илкнур и Айлън Иляз
-Дарение в джамията

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/1/17 16:15

    Браво на тия сестри на гурбет не се изкарват лесно прехрана,може би от залъка си отделиха заслужават ГОЛЯМО БРАВО !!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/1/17 17:44

    държавата къде е, имаме уж фонд за лечение на деца в чужбина

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/1/17 17:56

    Сега защо ги няма тия който който псуват турците в анадола и тем подобни къде са националистите ? Бъде те човеци и не де делете на етнос това е един малък пример

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/1/17 20:05

    Perfekt sahto ima kutiq neka pomognem

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен27/1/17 23:12

    Bravo na tezi dve sestri a kide e nasta dirjava zasto nese pomaga na tejko bolni detsa zasto gi ostavyame na samovol hey sibudise bilgariyo napravi vece nesto za nasite detsa tesa naseto bideste

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен28/1/17 00:46

    Neka vsichki da darim kolkoto mojem .. nqma znachenie dali e bilgarin ili turchin ili ciganin... vajno e vsicki zaedno da spasim choveshki jivot..! Az sam turcin no tova ne mi preci da pomagam.. 🍀

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.