Гражданско сдружение „Алтай” се превръща в политическа пионка, а новото ръководство е „назначено”, за да следва идеите на новия политически субект. За целта дори е фалшифициран печатът на организацията. Това обяви създателят на сдружението Джевдет Мустафа в писмо до членовете на неправителствената организация.
Както вече 24rodopi.com писа, Окръжният съд в Кърджали отказа да уважи искането на група лица, които се опитват да превземат гражданското сдружение „Алтай“. Те настояват за вписване на нови обстоятелства – предсрочно прекратяване на мандата на Управителния съвет, изключване на членове, ново ръководство, нов устав и др.
Прокуратурата пък ще разследва скандала,  познат още като „Опит за преврат с фалшив печат“. На 29 декември в Районна прокуратура е внесена жалба, в която в детайли е описано как се прави опит да се открадне сдружение с нестопанска цел с използването на фалшив печат и други неверни обстоятелства.
Публикуваме писмото на създателя на „Алтай“ с незначителни съкращения.
Уважаеми членове на сдружение „Алтай”, като основател и първи председател на сдружението продължавам да се вълнувам от дейността му. Но за съжаление такава дейност напоследък няма. Изключително съм възмутен и потресен от случващото се в „Алтай” напоследък. А именно-било е проведено някакво „тайно” общо събрание, на което е изменен уставът на сдружението и е избрано ново ръководство, като то се състои изцяло от членове и активисти на партията на Местан (някои ги наричат просто Групичка). Всичко това се провежда под ръководството на члена на управителния съвет Дурмуш Юсуф Арда. Същият е „назначил” за „председател” на „Алтай” своя братовчед от Ардинско.
В своя унес Дурмуш, без да е упълномощен от никого, дори е изработил нов печат на
сдружението, още преди съдебното решение за промените в ръководството, който съгласно закона се явява фалшив. Понеже само управител на фирма или сдружение може да поръча нов печат. Интересно е, че господинът леко е „изменил” оригиналния печат на „Алтай” като е добавил две комунистически петолъчки, за да пасват повече на партията на комунистическия агент Местан”, посочва Джевдет Мустафа. Той призовава всички членове да се противопоставят на „наглия опит да се политизира „Алтай”.
Като създадел и идеолог на сдружение „Алтай”, призовавам всички членове да се противопоставят на този нагъл опит за превръщането на „Алтай” в част, от която и да е партия, включително и посочената по-горе. Партия, чийто председател преди няколко години се целуваше със Станишев, а сега козирува на кого ли не. Понастоящем понеже се намирам в чужбина, призовавам членовете на „Алтай” да сезират и прокуратурата във връзка с изкарания и дори използван фалшив печат (писмото беше получено преди 29 декември - б. р.) от лицето Дурмуш Юсуф Арда. Призовавам и да обжалват съдебните решения, ако съдебните състави бъдат подведени.
Уважаеми членове на сдружение „Алтай”, ние създадохме тази неправителствена организация като гражданска инициатива, за да работи за истинските актуални проблеми на гражданите. Не позволявайте „Алтай” да се превърне в политически пионка. Не позволявайте "Алтай" да слугува на политик, който е бивш комунистически платен агент. Да слугува на партия, на която зам.-председател в Кърджали е човек, който редовно обяснява на всички колко хубаво нещо е „атеизма и безбожието”, партията, на която … (спестяваме името заради обидните квалификации - б. р.) се вълнува единствено от алкохол и разврат.
Вярвам, че сдружение „Алтай” ще си остане гражданско и ще бъде добър коректив на всички политики, свързани с правата на малцинствата в България. Не позволявайте сдружение „Алтай” да загуби своята гражданска същност!”, посочва в позицията си бившият председател на „Алтай” Джевдет Мустафа.
На снимките:
Според създателя на „Алтай“, това е фалшивият печат;
Съдебното решение и жалбата до прокуратурата
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

36 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/1/17 17:30

    Bravo Djevdet,izgonete ot sdrujenieto,slugite na predatelite i izpalnitelite na chujdi poruchki...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/1/17 19:44

    Джевдет само коментари пишеш.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/1/17 20:03

    Най накрая ДАНС взеха конрола на Алтай. ..ще иската хелял месо ха ..само хънзър...месо

    ОтговорИзтриване
  4. Durmush Arda e prosyak na pari. Navsyakade hodi da prosi pari. Zatova e izgonen ot Sdrujenieto v Odrin. Za N. Habibov da ne komentiram vaobshte. Ardinci go poznsvat mnogo dobre.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен6/1/17 21:38

    Ей лешове мръсни, махнете този знак от печата си! ТОВА Е ЗНАКЪТ НА РОДА ДУЛО. Това е запазена марка на всички българи.

    ОтговорИзтриване
  6. OSHTE PO DOBRE, ZNACHI VSICHKI SME OT TURKSKIYA ROD DULO. NA TURSKI NIE MU KAZVAME "Rodat KAYI"! Ako iskash PROVERI VAV VIKIPEDIA.

    ОтговорИзтриване
  7. zaferiyus7/1/17 10:07

    Знамето е на Kayı Boyu (IYI), което го има на Печата, като Туркски хан е ползван и от рода дуло /АСПЕРИХ/.
    Тюркските Боили IYI diye tanımladığı bir Oğuz boyudur /Българите казват Боляри/ продължава да го ползва до създаването на Османската империя. Боили идва от Бойлари.
    На сабята на създателя на Османската империя ОСМАН БЕЙ също го има този знак.
    Колкото Братята ни Българи да казват че са потомци на Траките Значи не са Те са потомци на ТЮРКИ. Траки и Гърци нямат в историята си Ханове или Този знак Които доказва че са потомци на ТЮРКИ.......

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен7/1/17 11:37

    Zaferiyus:Отличен по история.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен7/1/17 12:26

    zaferrus...abim ..скитити..iskitler..са прадедите на турките..които са траките..турки..траки..това е доказано...

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен7/1/17 13:43

    Първо, Уикипедия не е достоверен източник, защото е достъпна за свободни публикации (както и коментарите в този вестник). Второ,когато родът Дуло (Прабългарски род) е властвал по тези земи, вашите турски или тюркски племена са били не повече от просто гъдел в нечии манафски мъде!Т.е. много сте далеч от истината за този род и историята. Не се опитвайте да изкривявате историята и да говорите пълни глупости. По-добре се стегнете и се ограмотете малко. Не е срамно човек да не е грамотен, срамното е да няма желание да се ограмотява. Айде направете си проучването за което ви говоря и тогава се включвайте с факти!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен7/1/17 15:14

    ZAFERIYUS kakto e pisal taka e. Bulgarite samo e zayajdat s ZAFERIYUS. Edno e istoriata drugo e omrazata za 500 godini pokrovitelstvo na Bulgarite.

    ОтговорИзтриване
  12. zaferiyus7/1/17 16:50

    Това което пиша никой от коментираштите не знае.
    За първи път на територията на сегашна Тюрция се създава държава с име ТЮРКИЙЕ, 700 преди Христа.
    Тази държава няма нищо общо с нас Тюрките.
    Създава се от Келтите който преди това са имали столица с име Тюркийе в земите от където са дошли.
    zaferiyus.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен18/5/22 11:08

      Абе колега дай да не се излагаме по-добре! Града създаден от келтите и тяхната дължава се казва АНКАРА - Ангира или Анкира (Αγκυρα, т.е. котва). Ти да не си от Македания ????

      Изтриване
  13. Анонимен7/1/17 17:19

    Абе алан колу зафериус когато рода ДУЛО Е властвал тюрки не е имало и дори не са били манафски блясък както е писано по-горе това че както сега някакъв рязан манаф го е копирал не означава е турски знак. Ако действително е бил знак на някой турчин то тогава ти се замисли дали наистина е бил турчин щото и сега никой от вас не е турчин по кръв ама се турчеете не знайно що. Рода Дуло носи този знак от хиляди години а турците се появяват като племе от няколко стотина години за сведение на необразованите тъпаци дето те аплодират и се позовават на история. ЧЕТЕТЕ Я ТАЗИ ИСТОРИЯ БЕ МАЛОУМНА ЗГАН НЕ МИ ЦИТИРАЙТЕ УИКИПЕДИЯ. И ЗА НЕОБРАЗОВАНИЯ ЗАФЕРИУС ТИТЛИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ БЛАГОРОДНИЦИ СА БОИЛИ А НЕ БОЛЯРИ БОЛЯРИ СТАВАТ МНОГО ПО-КЪСНО А ЗА ОСМАНСКИТЕ СУЛТАНИ МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ПОНЕ МЪНИЧКО ЗА ДА ВИ ВЛЕЗНЕ В ТЪПИТЕ МОЗЪЦИ ЧЕ ИМАТ БЪЛГАРСКА КРЪВ. ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ ТЪПАЦИ

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен7/1/17 18:45

    BRAVO ZAFERius.Нещо за историята на антиката да знаеш.

    ОтговорИзтриване
  15. zaferiyus7/1/17 19:07

    До 17.19 Анонимен.
    Ние Тюрките сме първите общности който са създавали държави на зямята.
    Ние Тюрките имаме десетки държави и винаги сме чувствителни към брата Тюрк.
    Ти си знай своето.
    Тюркските Болгари са били велики, владеели територий, докато в тях Тюркското не се стопило.
    Тюрки си били Асперих, Курум и Кобурат.
    Когато са приели православиего са избили ЗЛАТНАТА ТЮРКСКА КРЪВ НА БОИЛИТЕ.
    Оттогава нещо не ви върви.
    Тази Невинна кръв пролята при насилственото ви християнизиране ви спира.
    ...
    Колкото за Антиката.
    Може въпросът да е зададен от самия него.
    Антиката е Хибрит между Българските служби и Алчността. Но един ден Той или потомците му ще платят за сторените от него злини.

    ОтговорИзтриване
  16. DUMATA "Bogatir", proizliza ot TURKSKATA DUMA "Bagadir", i oznachava PRAV VOYN ILI LIDER. NAY ORIGINALNIYAT TYURKSKI EZIK SE E ZAPAZIL DNES V ALTAYSKATA AVTONOMNA REPUBLIKA. TAM IMA EDIN Muzikalen Sastav, kazva se "Altay Kay". Edna ot pesnite im se kazva"Bagadur". Dumata za Valk na starotyurkski e - Byoryu.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен8/1/17 11:54

    ZAFERIUS ,винаги точен и изчерпателен.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен8/1/17 12:00

    Zafere stiga gluposti bre .Vie moje da imate neshto obshto s TURKOPULITEno ne i s tiourkite. OSMAN E BIL COBANIN NA KARAMANCITE ,TE NE SA SEDELI NA EDNA MASA S OSMANEC BILO E OBIDNO.ARABITE ot koito vie vzemate religiata kazvat za osmancite ce sa ciganite na ANATOLIA I NE SA NIKAKVI MIOUSULANI.VTORIA PO ZNACIMOST ARHIV I GOLEMINA NA OSMANCITE E V SOFIA TAM NIAMA I EDNA DUMA NAPISANA NA TURSKI ,SAMO ARABSKI I KAK DA IMA KOGATO EZIKAVI E SAZDADEN NA BAZATA NA AZERBAIDJANSKI I KAZAHSTANSKI EDVA PREZ 1926-27 s ezikovata reforma na PAMAK KEMAL.MIDHADPASHA KAZVA KOI STE.POMACI BOSHNIACI ARNAUTI TATARI CERKEZI IOURUCI KAZALBASHI TURKOPULI LAZI KARAKASHLARI MAMELIOUCI TORBESHI I EDVA OT 1924 TURCI.ZASHTO SE NALAGA DA SE PREVEJDAT DOKUMENTI OT SULTANSKI FERMANI NA TUR-SIKI EZIK????????????????? NIAMATE I 10% TIOURKSKA KRAV ,TOURKI SA MONGOLITE AZ SAM GOVORIL S MONGOLSKI STUDENT KOITO KAZVA CE NIAMATE NISTO OBSTO S EZIKA IM DA NE GOVORIM ZA CERTI NA LICE I CVIAT NA KOJATA.ISTORIATA VISE MISLI V MOMENTA I KRADETE MNOGO I SI PREPISVATE VRAZKI S DREVNI NARODI .ONGOLITE TIOURKI RAZIVAT OSANLIITE PRI ANGIRA SINOVETE NA ZALOVENIA SULTAN SA SPASENI OT HRISTIANSKI VOISKI KOITO ZA RAZLIKA OT STRAHLIVITE OSMANCI OSTAVAT DO POSLEDNO NA BOINOTO POLE.TURCIN E OBIDNA DUMA V OSMANSKATA IMPERIA. DUMATA TURCIN STAVA SABIRATELNO ZA VSICKI MIOUSULMANSKI NARODI SLED RAZPADA NA PROGNILATA I IZOSTANALA OSMANSKA IMPERIA.

    ОтговорИзтриване
  19. zaferiyus8/1/17 13:32

    продължение.
    – Съмнявам се, че бих могъл да дам какъвто и да е съвет на вашите управници, тъй като те са част от проблема, а не част от решението му. Всички вие, българските граждани, знаете за записите, на които се чува как вашият премиер прекратява проверка на митниците, а скоро след като тези записи станаха публично достояние, човекът,в чийто интерес бе спряна проверката, удобно почина. Такива случайности са рядкост и предизвикват огромно недоверие сред политиците в нашата държава. Освен това, аз обичам да се разхождам инкогнито и докато го правех във вашата столица, поне пет пъти ми бяха предлагани контрабанди цигари – съвсем открито, без притеснение. Къде ви е полицията, как се борите с контрабандата? По-скоро ми се струва, че я закриляте и толерирате.
    Що се отнася до причината, то тя е в неспособността ви да създадете работеща държава, устойчива държава, правова държава. Всичко това зависи не толкова от политиците, колкото от обществото. То е, което търпи, толерира и издига на власт престъпници и продажници. Не е случайно, че по-голямата част от историята си сте прекарали под робство – явно имате проблем в изграждането на силна и стабилна държава. Историята ви сочи, че вие винаги сте се делели, независимо, че сте сложили на парламента си девиза “Съединението прави силата”. На фона на случващото се в тази сграда и в държавата ви въобще, този девиз стои гротескно.
    Вие, българите, се обединявате само когато има перспектива за келепир. Къде другаде в световен мащаб сте били свидетели комунисти и монархисти да управляват заедно, че на всичкото отгоре и в коалиция с етническа партия, която претендира, че електоратът й е бил репресиран от същите тези комунисти? Истинско безумие, но това се случи в България, именно в името на облагата.
    Но да оставим политиците и да погледнем обикновения българин, българското общество, което би трябвало да бъде коректив и да реагира остро на всеки опит да бъдат нарушени законите на страната и правата на гражданите – какво прави то, къде е то? Аз го виждам по масите, пред телевизорите, в кафенетата и увеселителните заведения, апатично наблюдаващо какво се случва с държавата, в която живее. Направо потресаваща е разликата между вас и съседна Гърция: докато там обществото е особено активно, да не кажа хиперактивно, по отношение защитата на правата и свободите си и по площадите можете да видите десетки хиляди активни граждани, отстояващи своята позиция, то тук, в България, ако на едно място се съберат 50 човека с дадени искания, това се счита за небивал успех.

    ОтговорИзтриване
  20. zaferiyus8/1/17 13:34

    продължение.
    – Но все пак, не може да отречете, че българите сме носители на една древна култура, че и ние сме дали нещо на света?
    – Всъщност мога. Да, напоследък дори в Брюксел вашите политици се напънаха и като нямаше с какво да се похвалят, докараха златни съкровища отпреди хиляди години, опитвайки се да ни омаят като в приказките на Шехерезада. Всъщност тези съкровища, доколкото разбрах, са тракийски и нямат нищо общо с българите като етнос, а и не мога да разбера с какво точно и как би трябвало да ми се издигнете в очите чрез изложба на златни пособия, правени преди хиляди години, от някой, когото не познавате, но сте имали късмета да се заселите там, където е живял, а не, да речем, с нещо направено от българи – наши съвременници.
    – Ами първият компютър, създаден от Джон Атанасов, и него ли ще отречете и колко други открития има, направени от българи?
    – Само че има една подробност – те са правени в чужбина. България, българската държава не е създала условия тези открития да бъдат реализирани на нейна почва, именно поради особеностите на българския характер и мислене, които по-горе посочих.
    – Ами азбуката – българската азбука?
    – И вие почнахте като македонците. Българската азбука надали щеше да я има, ако не беше Гърция с нейните книжовни школи. Ще ви кажа честно, вие сте толкова българи, колкото и македонците са македонци. Както древните македонци, така и древните българи отдавна са слезли от колелото на историята. Измислени нации, използващи стари наименования, създадени изкуствено по геополитически причини. Без чужда помощ държавата ви едва ли би просъществувала дълго – вижте само докъде я докарахте за последните двайсет години: липса на държавност, никаква перспектива, бедност, обезлюдяване, демографска криза. Това за двайсет години самостоятелно независимо управление – след още трийсет ще изчезнете, ако не успеете да се активизирате като общество.
    – Това ли бъдеще ни очаква според вас?
    – Да, поне на този етап не виждам друго развитие на нещата. Докато търпите корупцията и се възползвате от нея за лично облагодетелстване, докато търпите да ви мачкат, манипулират и унищожават чрез крайна бедност, докато се страхувате, вие сте обречени. Европа няма нужда от престъпници, корумпирани подлизурковци, просяци и страхливци. Вие вече сте в Европа, вашата територия е част от обединена Европа, на нас ни е необходима тя, не вие. Ние можем и без вас – не че го целим, оцеляването ви като нация зависи от вас, – но докато живеете така, както го правите в момента, вие не сте добре дошли на наша територия. Ще изчакаме да се избиете и да изчезнете от само себе си. Трийсет години не са много време

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен18/5/22 11:13

      Ако трябва ще пиша на всеки твой коментар!!! Не знам кой и как ти е промил мозъка, но моля те спри се! Дай да помислим преди да говорим. Запознай се с Велико Преславката и Охридската книжовна школа, както и то колко гръзката азбука е тяхна. А за постиженията на великите бълграри си прав за това, че са разработени в други държави. Истината е, че точно тези хора са казава ли не един път, че са горди българи!

      Изтриване
  21. Анонимен8/1/17 16:04

    Eto ce pak rasish prostotia nooo taka e kogato si karagioz i zavistnik taka e v zlobata si iprostashtinata i nagajdacestvoto niamate ravni.po tvoiata logika 1-vo,tai kato osmanskata imperia se smaliav do 1/10 ot tova koeto e bila vie ste e gati nekadarnite tapaci 2-robiat vi shuta kakto vsicki hristianski narodi taka i poveceto miousulmanski Egipet Siria ......sega e nared i Kiourdskiabnarod kakto vijdam ot statiite Alianite demek Kazalbashite i te se nastroivali neshto? Tatarite vi go nacukaha otzadze oste pri Viena na vas manaflaka vi e v kravta,3-to vij si liderite DONOSNIK DO DONOSNIK PREZ KOMUNIZMA NA VLAST SEGA PAK I TE OTZADZE VI ONAJDAT taka vi haresva davste nacepeni otzad ce se razcepihte na beli cerni tatari severni ioujni KOLKO SA VI PARTIIKITE BRE DAUL ??? NA VSEKI COBANIN PARTIA ,4to do 89ta kakvo proizvezdasevturcia 00 wc nisto SREDNOSTEN EKSPRES, TOPOLCICE MOIA VISTE SI REALNOSTA OSVEN KONSTANTINOPOL NASLEDSTVOTO OT VIZANTIA SMIRNA BRUSA ANGIRA KAPADOKIA... NESTO OSMANSKO MOJETE LI DA POKAZETE NESTO DA STE NAPRAVILI. A DA OT 16IKONOMIKA V KRIZATA SEGA STE IZVAN 40 TE KOLKO SE OBEZCENINOVATA LIRA A KOLKO PATI TURCIA FALIRA DO SEGA???? I STE FALIRA .VAPREKI CE NI PLIOUETE ZAMISLI SE KOLKO BBALGARII I NAROD SE SAMOOPREDELIA ZA BALGARI V MOMENTA -PRIMER RUSKIA CAR GROZNI SE OPREDELIA ZA CAR NA BALGARI I RUSI,DNES V RUSIA S GORDOS VOLJKITE BALGARI SE SAMOOPREDELIAT ZA BALGARI A NE DA GI PRICISLIAVAT KAM TATARITE OT 1917 GODINA, DNES V RUSIA JIVEIAT OKOLO 2MILIONA BALGARI HRISTIANI MIOUSULMANI TANGRISTI BALGARI .Zabraviash da spomenes edo ot nestata v koeto Balgarskia narod vzema deino ucastie s voeni ceti i komiti za koeto ima izdadeni i dadeni paricni nagradi ciflici medali postove -Mladoturskia prevrat Zefere be izvarsen s ucastieto na voeni i ceti na VMORO koito vie nariciate nacionalisti.Zasto Kemal kazva"KOITO E PROTIV BALGARIA ZNACI E PROTIV MEN I MLADIA TURSKI NAROD"??? ZASTOTO ZEFERE KOGATO VENIZELIOS POBEJDAVASHE V ANATOLIA I BE PRED ANGIRA V KONSTANTINOPOL IZDAVAT NAREJDANE V EVROPEISKATA CAST NA TURCIA DA SE SPRE DA POGREBVAT MIOUSULMANI ZASTOTO AKO BALGARSKATA VOISKA TRAGNE NAPRED NIAMA DA SE SPRE NA LINIATA ENOS MIDIA A STE MARSHIRUVA V KONSTANTINOPOL .TOCNO TOGAVA BALGARIA E SOCENA ZA SHVEICARIA NA BALKANITE I E BILA V PATI PO RAZVITA OT DOSKOROSHNIA SI POROBITEL.

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен9/1/17 10:22

    Анонимен 8/1/17 16:04
    Ot duma ne razbiras be arkadas.
    ZAFERIYUS ti e napisal vsicko podrobno.
    Primiri se s misalta ce ste takiva i sled 30 godini niama da vi ima.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен9/1/17 12:27

    10;22 ti dojivei do 30 i gledai. kaji mi turcia utre shte ia ima li .Zaferius e napisal samo da se kaje ce e pisal gluposti ot bolnia mu mozak , samo povtaria ako go niamashe ako go imashe ako beshe ako ako aklo manafa se za gaz i akane prikazva. VIJTE SE VIE NAI PROSTATA ZBIRSHTINA v SVETA STED TAKA IZMISLENATA TURCIA. ZATOVA NARED SA KIOURDITE DA VI GO TURIAT BEZ VAZELIN POSLE ALEVIITE POSLE KARAMANLIITE ...... TAKA E PAMAKO I TI SHTE SE OSAZNAESH CE TURCIA E IZMISLENA AMA GEC SHTE SI OSTANESH POSLEDEN NA OPASHKATA BASH TURCIN OT 1924 godina . HA HA HA AIDE VESEWLI PRAZNICI I POVECE SVINSKO HELIAL V KIOUFTETATA .ZA RAZLIKA OT ZATAVASHTATA TURSIKI IKONOMIKA TO TAZI NA BALGARIA MOJE DA E MALKO AMA E SE RAZVIVA , IZOBSHTO IKONOMIKITE NA GARCIA RUMANIA SA S STAPKA NAPRED KOETO E DOBRE ZA BALKANITE A TURSIKI E MNOOOOGO NADOLO AMIN . IOK TURIZAM IOK NOVA TURSKA LIRA 0.45 stotinki IOK SIGURNOST IOK INVESTICII VAR GRAJDANSKA VOINA VAR INFLACIA I FALIT CESTITO . TI GLEDAI UTRE I V DRUGIDEN DALI STE IA IMA TURSIKI DARJAVATA I NE MI GOVORI ZA SLED 30 GODINI.SLED POSLEDNIA FALIT V TURCIA BIAHA NALIATI SREDSTVA KOLKOTO POLOVINATA NA GRACKIA ZAEM. HAMERIKA OBACE KAZA SREDEN PRAST ZA MANAFITE , IAPONIA SE IZTEGLI I TIA ARABITE I TE VI GO SLAGAT OTZAD AMA NA VAS SI VI HARESVA OTZAD I ETO NESHTATA SI IDVAT NA MIASTOTO.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен9/1/17 15:02

    Abe arkadas Анонимен 9/1/17 12:27.
    Ti nesto si negramoten.
    ZAFERIYUS e kazal.
    ima po sveta nad 200 miliona Turtsi.
    Turtsite imat desetki svoi darjavi.
    ANADUNMU BE ALANKOLU.

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен9/1/17 17:17

    Kak pre haivan kogato turcia e sazdadena i izmislena ot pamak Kemal edva prez 1924??? ti mi izbroi 2-3 ne se napriagai mnogo da mislish do 10 ot napriagane shte iztarve semeringa ti iousufffffff .Toi Zaferius ne moje da kaze povece ot 1 ti 10 ,to i taz 1ta e pod vapros .AIDE POSOCETE MI 2, ???????AAA I AZ SE SESHTAM TURSKI KIOURDISTAN LI BESE ILI SAMO KIOURDISTAN .KAKVI 200 MILIONA ADAM URUSPOU TI DAUL NEGRAMOTEN 70 MILIONA NASELENIE NA TURCIA - 8 MILIONA CIGANI=62 -30 NE NEKAVSA 25 MILIONA KIOURDI = 37-ARMENCI KAZALBASHI BOSHNIACI POMACI ARNAUTI LAZI KARAMANLII IOURUCI TATARI CERKEZI... OSTAVATE V BOLNITE VI MOZACI IA IMA IA NIAMA 10-15 MILIONA I TO KAKTO KAZVA MIDHAD PASHA MNOGO E SAMNITELNO DALI STE I OSMANLII.

    ОтговорИзтриване
  26. zaferiyus9/1/17 20:14

    Тюркски народи и държави.
    Азербейджан.
    Юзбекистан.
    Къргизистан.
    Казахистан.
    Тюркменистан.
    Част от Сибир.
    Синдзян-Уйгурска автономна област.
    Северен Кипър.
    Крим.
    Булгаристан.
    Европа.
    Керкук и Мусул.
    Още многоооооо.

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен9/1/17 22:21

    Abre zaferevhepten mi padna v ocite TYRKSKIA EZIKOVA GRUPA AMA NE E TURSKI .TURCIA E TURCIA OT 1924 I VZIMA EZIKA NA AZERBAIDJAN I KAZAHSTAN PREZ 1926-7 .SAMITE KIRGIZI SE NARICAT I ZAPISVAT КИРГИСТАН KYRGISTAN nikade niama Къргистан и Юзбекистан ти си за керкук и мусул акъла ти е колкот за там язак че комунистите те изучиха в мендресе .Северен Кипър освен в чотуруте ви другаде йок няма призната такава държава а за геноцида извършен там миналта година турсики държавата бе осъдена да изплати 900 милиона на засегнатите семейства.А и след 5 са територии и области бре даул не държави . АЗ НЕ ВИЖДАМ И НЕ ЗНАМ ДА ИМА ДЕСЕТКИ ДЪРЖАВИ ТУРЦИА ?????. МОНГОЛИТЕ СА ТЮРКИ ЗНАЧИ КОЙТО СЕ МИСЛИ ЗА ТУРЧИН СЛЕД 1924 ПРАВИЛНО Е А СЕ НАРИЧА МОНГОЛ КОИТО ГОВОРИ НА АЗЕРСКИ И КАЗАХСТАНСКИ ОТ 1926 -27 ГОДИНА I PAK OT TOGAVA PISHE NA LATINICA.ZA KOIA EVROPA I BYLGARIA PISHESH KATO E DOKAZANO CE OSMANLII STAPVAT V EVROPA PREZ 14 VEK.A VIJ TURKOPULI MOJE TE I PO RANO SA BILI V KONSTANTINOPOL ANGIRA BRUSA ...PAK TI KAZVAM PITAM ZASTO SE NALAGA DA SE PREVEJDAT SULTANSKITE FERMANI NA SAVREMENEN AZERBAIDJANSKI I KAZAHSTANSKI ILI KAKTO VIE MU VIKATE OT 1927 NASAM TURSKI???? ZASTO.MI TIA ISTINATA ZA TOVA KOLKO SI OSMANEC E KAZANA OTMIDHAD PASHA, TOI VE PAK E ZAVARSHIL V AV FRANCIA ANE V MOMCILGRADSKOTO MENDRESE.A NEGOVITE DUMI SE POTVARJDAVAT OT GENETICNITE ISLEDVANIA NAPRAVENI NASKORO V TURCIA.NE BARKAITE EZIKOVA GRUPA S NAROD.ROMANCIT GOVORIAT I SA OT GRUPATA NA ROMANSKITE EZICI TOVA PRAVI LI GI ISPANCI I ITALIANCI ILI MEKSIKANCI I ARJENTINCI

    ОтговорИзтриване
  28. zaferiyus10/1/17 09:04

    До.Анонимен 9/1/17 22:21
    Всички които са Тюрко езични са Тюрки.
    Това е нашият произход, ние сме тръгнали от степите и сме се разпръснали по света. Хубавото при нас е че не сме като вас сегашните Измислени Българи. Древните БЪЛГАРИ са били други преди да приемат православието. Колкото за Кемал Ататюрк той създава последната Тюркска държава и въвежда латиницата. Ще те помоля за две неща. Първо пиши на Кирилица. Второ недей да папагалтваш едни същи неща. За смях ставаш.

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен10/1/17 11:27

    Zafere az sam toleranten i pisha na rodnata vi LATINICA po maichina ili bashtina linia vie rodna , vtoro ne papagalstvam a citiram ipredstaviam fakti ,treto TURKOPULITE KAKVI SA BILI AMI NA 90% OT VAS NALI KORENITE SA VI BILI HRISTIANSKI SPORED MIDHAD I GENETIKATA I KAK TAKA BRE DAUL ВСЕКИ ОТ ТЮРКСКАТА ЕЗИКОВА ГРУПА КЪМ КОЯТО ВИЕ СТЕ ЕДВА ОТ 27 ГОДИНА СИ ИМА ИМЕ АЗЕРИ КАЗАКСТАНЦИ МОНГОЛЦИ ТАТАРИ КАРЛУКИ ХАЗАРИ .....НИКЪДЕ НЯМА ДО 1924 ТУРЧИН ТУРЦИ IOK ZAFERE NIAMA TAKAV NAROD TURCI .MNOGO NRODI OT TIOURKSKATAEZIKOVA GRUPA NIKOGA NE SA BILI MIOUSULMANI A KOGA OSMANLIITE PRIEMAT ISLIAMA KOGA OVCAR OSMAN SAZDAVA BEILIK??????? ВИЕ СТЕ СБИРЩИНА ОТ НАРОДИ НА КОЯТО ПААК КЕМАЛ ДАВА СЪБИРАТЕЛНОТО ИМЕТУРЧИН А НЕТЮРКИ.

    ОтговорИзтриване
  30. zaferiyus10/1/17 12:43

    До.Анонимен 10/1/17 11:27....
    Когато 1912 година след Българската армия окупира Родопите Документите се издават от Българската Администрация.
    В документите на Баба ми от 1013 година пише НАРОДНОСТ ТЮРКИНИЯ.
    Ти си се хванал за Митхат паша, Той не е история, не е произход, просто се опитва чрез лавиране да спасява остатъците от Османската империя.
    Трябва също да знаеш че Никога Османската империя не ние искало Тюрките, никога след Унищожавано на нашата държава Караман Бейлии не ни е допуснало до управлението на империята.
    За това недей приема Османската династия за Тюрска, тя е продължение на Източно Римската империя като Ислиямска империя.

    ОтговорИзтриване
  31. zaferiyus10/1/17 13:22

    До.Анонимен 10/1/17 11:27..
    Неща които не знаеш за Митхат Паша.
    Той е от Еврейски произход.
    Баща му е син на Унгарски евреин които е бил Равин.
    Той е Масон.
    Истинското му име е Ахмет Шефик.
    Той никога не е влизал в Джамия.
    Пияница/алкохолик.
    Един от петимата убийци на Султан АБДЮЛАЗИЗ.
    Английски шпионин.

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен15/1/17 23:27

    Абе грамотния и начетен Зафериус чета ти простотиите и се чудя на другите тъпаци дето ти вярват. Какъв народ какво чудо са турците бе ахмак недоносен като това е била най-обидната дума в Османската империя. Ама то сигурно такива като теб с гордост трябва да я носят. Какви турски държави приказваш и за какво величие говориш на Турция осмелявайки се изобщо да я сравняваш с България. Турция е сбирщина от различни националности и за твое сведение България може и да изчезне след 30 години, но ако до тогава си живи да го видиш първо ще видиш как ще изчезне Турция. За какви управници говориш на България а не погледнеш турските. Верно тук всички са изроди но най-голямото зло е на юг. Манафина Ердоган ви клеца на поразия и скоро сигурно и мъже и жени ще има в харема си, а вие не само че не стачкувате ами и му се кланите с подлизурски муцуни. Да те питам и нещо защото гледам че много обичаш да си отговаряш- след като българите не са дали нищо на света я кажи алан колу един турчин който да е дал нещо. Една книга да е написал, една картина да е нарисувал и изобщо нещо да е направил. Ние сме си потомци на траките и за това се гордеем с това което са направили а вие освен да рушите какво друго можете да направите. Я начетен ми гъзодавниче ми кажи след като се толкова вещ в историята кой е най-великия архитект на Турция построил уникалните джамии или ще отречеш че и той е бил българин взет като дете за еничарин. Сигурно ще отречеш както стотици години отричате българския си произход и предпочитате да ви наричат с оскърбителното турци. А за езика точно пък думичка не трябва да обелваш непросветено човече защото османлиите са писали и говорили на арабски както ти сочат по-горе а българите когато са имали език и писменост и гърците са нямали. След като си толкова вещ по историята чудя се как реши че кирилицата е първата писменост на българите бре алан колу ама с простия си акъл от къде да знаеш че преди това е имало глаголица и други. И ДА ТИ КАЖА МАЛОУМНИКО НЕ СМЕСВАЙ ТЮРКСКА ЕЗИКОВА ГРУПА С ТУРЧИН А МНОГО СКОРО ЩЕ ВИДИМ КАКВО ЩЕ ОСТАНЕ ОТ ТУРЦИЯ И КОЛКО ОТ НАРОДИТЕ ТАМ ЩЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯТ КАТО ТУРЦИ. АЙДЕ ДО СКОРО "ИСТОРИКО"

    ОтговорИзтриване
  33. zaferiyus18/1/17 17:20

    до
    Анонимен

    15/1/17 23:27
    zaferiyus е казал за требе.
    Ако молитвите на песовете се приемаха от Господ от небето стеше да валят Кокали .

    ОтговорИзтриване
  34. Анонимен25/1/17 21:19

    Зафериус псе недоносено кокалите трябва да те затрупат тогава болния ти мозък твори такива простотии че направо да се зачуди човек как е възможно товааааааааааааааааааааааааааааааааааааа

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.