Само ДПС, ГЕРБ и БСП имат реални шансове за мандати в Източните Родопи

Целта ни е да спечелим един депутатски мандат в Кърджалийски район, заяви пред 24rodopi.com областният лидер на БСП Милко Багдасаров.
„На България е нужно управление на БСП. Хората в смесените райони видяха, че само при управление на левицата в тях влизат инвестиции“, допълни Багдасаров.
Човек на левицата може да стане областен управител на Кърджали по време на служебното правителство, което най-вероятно ще бъде оглавено от проф. Огнян Герджиков. Както вече 24rodopi.com писа, новият президент Румен Радев поиска списък с имена на авторитетни хора за областни управители.
Преди да излъчи своя кабинет, Румен Радев трябва да разпусне 43-ото Народно събрание. Очаква се да направи това на 2 февруари. В такъв случай предсрочният парламентарен вот ще е на 2 април.
Багдасаров каза, че няма да предлагат имена за областен управител, каквото било решението на Националния съвет на БСП. Партията няма да се бърка в кадровите стъпки на новия президент.
Кърджалийските социалисти ще проведат отчетна общинска конференция на 28 януари. Активистите ще обсъдят обстановката през последната година и резултатът от президентските избори. Ще се направят и номинации за народни представители.
Само ДПС, ГЕРБ и БСП имат шансове за депутатски мандати в Кърджалийски район, това сочат електоралните нагласи (последните социологически изследвания) и системата „Хеър-Ниймайер“ (методът на най-големия остатък), по която се разпределят мандатите.
Единствените възможни варианти за 9-ти Кърджалийски мандатен район на предсрочни парламентарни избори са: 4 мандата за ДПС и 1 за ГЕРБ или 3 мандата за ДПС, 1 мандат за ГЕРБ и 1 мандат за БСП.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/1/17 09:56

    dost sisto ima sans

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/1/17 10:16

    Назми Мюмюн е нашият депутат

    ОтговорИзтриване
  3. zaferiyus6/1/17 10:17

    Хубава мечта, обърнете се към ясновидката.
    2017 ще имате депутат от ДОСТ.
    2021 ще имате депутат от ДОСТ.
    Но 2263 година може и да имате общ депутат с Герб.
    До тогава местата са заети от ДОСТ и дпс еоод.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.