Фермерът Живко, който на 17 декември уби 55-годишния Кольо Шелев и 34-годишния му син Цанко Ганков, планирал да ги наеме на работа при него. Той имал нужда от още работници за оборите си в района на крумовградското село Каменка, пише „168 часа“. По този повод решил да разговаря с двамата мъже в дома си във фаталната вечер.
Именно с работа по различни ферми и обори в селата от Ивайловградска община убитите баща и син свързвали двата края. Те били скромни и работливи хора, които не създавали проблеми на никого и помагали при нужда на всеки, казват местните. Мъжете били родом от Сливенско, но във фаталния период живеели на квартира в Брусино. Никой от селото неможел да се оплаче от тях. Мнението за фермера Живко също не било по-различно. Именно поради тази причина неочакваното двойно убийство шокира всички в общината. Според повечето техни съселяни случилото се дължало на употребата на твърде големи количества алкохол.Телата на Кольо и сина му Цанко бяха открити на 24 декември в гора край село Покрован.
Разследващите установили, че двамата мъже били убити с твърд предмет още на 17 декември.Оттогава те изчезнали от дома си и никой не знаел къде са. Точно същия ден бащата и синът били на гости на своя познат на име Живко – местен фермер и животновъд. Той ги поканил в своя дом в село Брусино. След като прекарали известно време заедно, черпейки се с алкохол, между мъжете възникнал скандал. Според разследващите той бил последван от сбиване,при което домакинът убил двамата гости в дома си Кольо и Цанко се познавали добре с Живко. Според полицаите никой от селото не бил чувал някога мъжете да са имали някакви конфликти или пререкания помежду си.Сигналът за изчезналите бе подаден на 20 декември от съпругата на убития Кольо. Първоначално полицията работеше по две възможни версии – убийство или отвличане. 4 дни по-късно телата им бяха открити на 10 км от село Брусино, където двамата мъже били на квартира. В този момент съмненията за отвличане отпаднаха напълно, а изчезването на фермера Живко, в чийто дом били на гости във фаталната вечер, насочи вниманието на разследващите към самия него.
Както вече 24rodopi.com, писа Живко бе арестуван на 22 декември в Комотини. Гръцките полицаи го задържали след рутинна проверка, а после… са спасили живота му. Според вестник „О хронос“, Живко направи опил да избяга като скочи от третия етаж на полицейската сграда.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.