Пълни самопризнания! Абу Хоросани бил обучен в Афганистан, владее 4 езика - четете тук

17 дни след атентата в клуб „Рейна“, в Истанбул тази нощ бе арестуван извършителят на нападението Абдулгадир Машарипов (Abdülgadir Masharipov) от Узбекистан. Това съобщиха всички турски медии.
Познатият още с кодовото си име в „Ислямска държава“ Абу Мухаммед Ел Хоросани е бил задържан в апартамент в жилище комплекс на улица "911" в квартал „Есенюрт“, където пристигнал преди три дни с 4-годишния си син.
Жилището (апартамент №36) се намира на 5-ия етаж на кооперацията. Машарипов се скрил под леглото при влизането на спецчастите.
Узбекът оказал съпротива при ареста.
Веднага бил откаран в болница, където му е оказана медицинска помощ. По-късно е бил преведен за разпит в истанбулската полицейска дирекция.
Припомняме, че Марашипов уби 39 души и рани 71 празнуващи новогодишната нощ в „Рейна“, на брега на Босфора.
В жилището в "Есенюрт" имало още 5-ма души, които са арестувани. Сред тях и 3 жени от Сомалия, Египет и Сенегал, както и мъж от Киргизстан. Жените пристигнали от Африка в Истанбул, за да се включат в "Ислямска държава", пише "Миллиет". Те излизали на покупки, готвели на Машарипов и сина му.
Операцията е започнала половин час преди полунощ. "В 23.45 часа чух странни шумове отвън. Комплексът е спокойно място, винаги е бил
охраняван. Използваме една от най-надеждните системи за наблюдение и пропускане в комплекса. Не всеки може да влезе в него. Никога не е имало проблеми. Помислих, че комшиите се карат и позвъних в полицията. Ставаше все по-шумно и излязох навън. Полицаи тичаха нагоре по етажите", разказва живеещ в комплекса.
Друг описва пред истанбулските медии как е видял извеждането на няколко
души от апартамент на петия етаж, сред които и дете на около 3-4 години.
Живеещите в комплекса твърдят, че от около 10 дни в него заживели чернокожи.
Киргизстанец е наел апартамента, който е в европейската част на Истанбул.
Екип от 1000 полицаи бил сформиран за залавянето на терориста след кървавата новогодишна нощ в Истанбул. Били изгледани видеозаписи с обща продължителност 10 000 часа.
Припомняме, че това е вторият жив заловен джихадист (след трагедията в Беслан).
Вицепремиерът Нуман Куртулуш поздрави за успешната акция вътрешния министър Сюлейман Сойлу и полицаите.
24rodopi.com
Снимките са от Анадолската агенция и "Миллиет"


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/1/17 05:39

    Мъничко са го млатили

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/1/17 06:06

    sega sledva analno...

    ОтговорИзтриване
  3. Аркадаша от етажа17/1/17 07:26

    Евала на комшиите сега ще си каже даже кога и къде е пил мляко от майка си и накрая ще го разпитат анално

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/1/17 07:40

    Защо не хващат майката и бащата които са създали това извънбрачно болно същество "Ислямска държава",нима не се знаят кои са....БГ с правителството на Винету също ги подкрепяше с редовни доставки на оръжия и боеприпаси...

    ОтговорИзтриване
  5. zaferiyus17/1/17 08:29

    zaferiyus е казал.
    TURK POLISI ER VE A GEC YAKALAR.
    Сега ще има да го правят на жена.
    А сина и дащеря му ще ги възпита държава да избиват такива като него.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен17/1/17 08:46

    с калашника срещу мирни хора смел , после под леглото изрод страхлив ,парче по парче да те дерат

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/1/17 08:49

    Поздравления! Голяма работа са! Да постигнеш това в държава с 80 милиона население, в Истанбул където игла не пада от хора е за уважение. Всичко е нормално, но не мога да разбера за колко време се гледат видеозаписи с обща продължителност 100000 часа?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен17/1/17 08:54

    Арестували го брадясал, за снимката-обръснат, я че обслужване?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен17/1/17 09:14

    Да видим сега онези от БХК ,дали ще кажат ,че се притесняват ,че този е бит ,е..н и какво ли не още.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен17/1/17 09:23

    Може ли да сте толкова първични бе, хора. Щели да го направят на жена. Мислите ли, че му дреме? Той си е подписал сам смъртната присъда с убийството на толкова невинни жертви, изобщо не му пука за нищо и никого. И някак си в случая се съмнявам, че точно него ще го направят на жена. Той е единственият заловен жив джихадист в Турция, няма да се гаврят по този начин с него, няма да бъде допуснат до друг затворник, но може би казвате, че самите полицаи ще го изнасилват? Това ли е най-важното, според вас? Сега турските власти трябва да направят всичко възможно този да си изпее и майчиното мляко и да заловят всички, чиито имена или физиономии знае този убиец. А след това разбира се, са в пълното си право да го осъдят на смърт, въпреки че смъртното наказание там е забранено. Винаги обаче могат да го самоубият и това ще е най-справедливата присъда.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен17/1/17 09:24

    07.40 часа - Майката и бащата на Ислямска държава са АМЕРИКА, ТУРЦИЯ И САУДИТСКА АРАБИЯ. А сега да видим кой обаче е майката и кой точно бащата.

    ОтговорИзтриване
  12. zaferiyus17/1/17 09:34

    до ..
    Анонимен 17/1/17 09:23
    Не е Ислямист.
    Той е наемен убиец, направил е за 150 000 долара.
    Плюс това Не може хем убиец хем Ислямист.
    Човек които е убил друг човек е излязал от исляма и станал е слуга на дявола.
    Той е просто един нещастник.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен17/1/17 09:53

    Анонимния от 08,54. Не се гаври . Този дето е настъпкан с крак и брадасял не е терориста , а един от тия дето са го криели . Турската полиция наистана постигна работа за възхваление

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен17/1/17 09:53

    Ewala na policiyata.. bravo.. tova nesto ako bese tuka v BG. Nikoga ama nikoga nyamashe da go hvanat..

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.