„Разхождах кучето, подхлъзнах се на леда и паднах. Тогава животното ме нападна. Никога преди това не е проявявало агресия”. Това е разказал собственикът на белгийската овчарка, след като бе нахапан жестоко от домашния си любимец, разкриха за 24rodopi.com близки на потърпевшия Ф.Н.
Припомняме, че инцидентът стана миналия четвъртък около 18,30 часа в квартал „Студен кладенец”. Над 20 полицаи, пожарникари и ветеринари участваха в операция по залавянето на побеснялата овчарка. Акцията приключи към 21.30 часа, като кучето бе упоено и заловено.
След подадения сигнал незабавно е бил изпратен полицейски автопатрул, а по-късно и екип на пожарната служба. Служителите на МВР са охранявали мястото до упояването на кучето и транспортирането му в общинския приют. Пострадалият е бил прегледан в Центъра за спешна помощ и освободен.
„Заловихме кучето в двора на училище „Климент Охридски”. 14 дни животното ще бъде наблюдавано за симптоми на бяс. Това е инкубационния период на вируса. Разговаряхме със собственика и той посочи, че животното е ваксинирано срещу бяс. До този момент обаче не ни е предоставил паспорта. Мъжът сподели, че изпитва големи болки и ще дойде друг ден. Кучето е на 3 години. Взето е от собственика на 7 месеца. В момента не проявява никаква симптоматика на бяс. Не е и агресивно. Собственикът не бе категоричен каква ще е съдбата на животното. Първо обаче трябва да мине 14-дневния период на наблюдение”, посочи управителят на приюта в Кърджали д-р Николай Каснаков. По случая са запознати и служители на Българската агенция по безопасност на храните.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Кирила1/2/17 00:06

    Сигурно собствен го е малтретирал. Цял живот гледам кучета и нито едно не ме е ухапало. Дано някой го осинови,защото касапите от приюта ще го убият или ще го скрият и ползват за разплод. Кучетата както ги научи,ако не ги нараняваш няма да ти посегнат. Нещо е провокирало кучето,а собственика според мен лъже.

    ОтговорИзтриване
  2. А така .. а защо никой не споменава , че собственика е бил пян като кирка!!! и се сетил по никое време куче да разкарва?!! Отделно от това най вероятно го е малтретирал в пяното си състояние ... че да се стигне дотам кучето да се защити.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/2/17 14:45

    СЪГЛАСЕН СЪМ С ТЕБ

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2/2/17 22:59

    Работата е грамофон свири майка плаче .Както казва моя колега от Плевен.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/2/17 12:35

    Поливай в мир, Сади

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.