През 2016 година в Турция са конфискувани общо 11 хиляди нелегално внесени в страната луксозни коли. Баварските возила се предимно от България и Грузия. Министерството на митниците и търговията съобщи, че нелегалните автомобили – предимно от марките „Порше“,  „Мерцедес“, „БМВ“, „Ауди“, са на стойност 237 милиона турски лири.
„Чуждите коли са прекалено скъпи в Турция, а мераклиите да ги карат са много. Ама много са условията в Турция, които желаещите да шофират луксозни коли с чужда регистрация трябва да изпълнят. Има ограничение, според което един автомобил с чужда регистрация не може да остане повече от 2 години в пределите на Турция. Друго от условията се отнася за пребиваването на турски гражданин в чужбина и т. н. Хора се опитват за заобикалят закона с пълномощни, но рано или късно измамата излиза наяве", коментира пред 24rodopi.com запознат със схемата „Заобикаляш закона, караш лимузина".
Кърджалийска фирма също в схемата с луксозните возила, които стигат в Турция, но е нарушила данъчните закони на Германия и България.
Турски гражданин, който върти бизнес в Кърджали, е ключова фигура в международна афера с източване на ДДС и нарушаване на законите в Германия, България и Турция. Прокуратурата вече разследва измамите. Това разкриха пред 24rodopi.com източници от държавното обвинение.
Пребиваващият в Кърджали турски гражданин Б. Д. купувал луксозни автомобили в Германия - Мерцедес“, БМВ, „Ауди“, за които имало клиенти в Турция. Германските данъчни власти установили, че има източване на ДДС от порядъка на стотици хиляди евро. Регистрираното в България дружество не е декларирало сделките, било установено при насрещна проверка.
Пред германските власти местните бизнесмени твърдели, че партньорът им е българска фирма и затова са декларирали нулева ставка. „Не знаехме, че колите ще излязат извън Европейския съюз. Фирмата от Кърджали е некоректна, защото ни подведе, че има право на така нар. „гратис“, обяснили продавачите на лимузините. Само изтъргуваните „Мерцедеси“ са 15.
Скъпите возила не са декларирани в България, няма ги в системата на КАТ, установяват от прокуратурата. Проверяваният турски гражданин, който от години живее в Кърджали, пък вини германските си партньори. „Аз съм си дал личната карта и другите документи само за една кола, която беше за мен. Жертва съм на измамници“, твърди той.
Установено е, че автомобилите са вкарани в Турция.
24rodopi.com
На снимката: Конфискувани луксозни автомобили, внос от България, в Шанлъурфа



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Tozi e partnyora na nezavisimiyat deputat SHABANALI.Samiyat toy uredi moy poznat v Turtsiya s BMV

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/1/17 09:23

    Ozgur Kirpi Gechmish olsun beyler :D

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/1/17 10:05

    Какво означава: "Скъпите возила не са декларирани в България, няма ги в системата на КАТ..."??? Тези табели горе на снимката с българските номера да не би аз да съм ги издал???

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/1/17 12:16

    Явно сами са се издали тия номера!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/1/17 12:17

    Кемал от групата от босф.р занимава фалшиви фактура и ддс
    Така се кара луксозни коли

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/1/17 13:40

    :-)
    bg konfiskuva samo tabelkite, postavkite za tabelki i kasovite belejki ot predplatenia recycling....estestveno kat ne dava nikakvi fuckturi :-)

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен24/1/17 14:29

    Бизинисмен Кемал толкова много далавере прави
    Вече в черен сиписък пред нап и банките

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен24/1/17 14:51

    Kemal gechmish olsun

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен24/1/17 15:07

    Според мен тези табели на автомобилите не са български.Не си личи какви са ,но не са БГ

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен24/1/17 17:40

    Хората на ДОСТ въртят тия далавери,скоро ще излезнат още доста имена на големи хора

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен24/1/17 18:44

    Arif ot enchets.Toi urejda skıpite koli v germanya.Za nego 300 dushi rabotyat.Ako mu stane nyakıv problem s dokumetacii,strelat bez da preduprejdavat....

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен25/1/17 12:01

    Swedskiq nomer e na otkradnata kola, taka se vodi v Swedskite registri

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен26/1/17 18:59

    biznesmenit kemal e dobir covek i sisto sdrujnikit ismail e taka. moje da se dalaveradjii no sa dobri v bilgaria nestata se taka :=))))))))

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.