Хората да плащат на база генерирани отпадъци, това е най-справедливата методика за определяне на таксата за битови отпадъци, коментира кметът на Кърджали инж. Хасан Азис.
Не било справедливо в едно жилище с 8 души да плащат колкото в жилище, в което живеят двама и изхвърлят много по-малко отпадъци.
„През идния месец предстои една изключително важна среща на всички кметове от цяла България – Общото събрание на Сдружението на общините. В настоящия момент важен въпрос е този за определянето на таксата за битови отпадъци“, каза в интервю за предаването "Нещо повече" на програма "Хоризонт" кметът на Кърджали Хасан Азис.
Той посочи, че в 260 от 265 общини у нас, прилаганата методика не е най-справедливата. Основния въпрос бил кога най-сетне представителите на централната власт ще определят методиката след разговори с местните власти.
„Това за всички общини е въпрос, който не решен като методика, която трябва да се определи съответно от Министерство на финансите, Министерство на регионалното развитие и Националното сдружение на общините, затова към настоящия момент се определят три основни методики, в зависимост от състоянието и организацията на общините. Има общини, които вече работят по нова методика, която е на база, различна от данъчната основа, защото съгласно Закона за местните данъци и такси такса битови отпадъци не може да се определя на такава база“, каза Хасан Азис.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/1/17 14:11

    Искаш да кажеш Кмете,че в зависимост колко чвека се водят по адресна регистрация на даден адрес ,толкова повече ще е такса смет.Това е правилното и ако го направите ще получите от мен едно голямо ЕВАЛА.Не може една пенсионерка ,да плаща такса смет колкото 4 члено семейство.Да не говорим ,че в града живущите плащаме всички скъпи данъци ,а събраните пари ,отиват за строежи на пътища и училища по селата,където плащат супер малък данък.А в града пътищата са отвратителни ,както и осветлението.Понеже нямало пари........

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен25/1/17 18:21

    Ами циганите дето не са регистрирани, а живеят по 30 малки азисчета кво правим??

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен25/1/17 21:38

    Samo taksi plastame v zamqna ocukan grad s slabi upravnici I bezobrazie do ........ anadumu

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/1/17 13:28

    Ами циганите и да са регистрирани ,от тях никой не взима никакви такси.А боклукчийският камион минава и им събира боклука.Защо им се поставят контейнери и се извършва услуга в кв.Боровец ,като не се плаща за нея.Кой Кмете плаща за това,да се чисти махалата.Нека да изкарт справка ,колко такса смет са събрали от кв.Боровец .

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/1/17 14:45

    Правилно, в кв. Гледка се плащат безбожни такси смет при положение, че боклука се събира един път в седмицата. Представете си каква смрад е през лятото. Но така е в Кърджали, хем ще си запушваш носа като минаваш по улиците от смрад, хем ще плащаш високите такси смет и ще чакаш следващата седмица да благоволят да минат да ти вземат боклука. Стига сме мълчали вече, стига са ни правили на будали, ако ние не реагираме и този път това ще продължава вечно.
    Г-н Кмете, питаме - Кой определя колко пъти през седмицата ще се събира боклука, питаме за да зададем въпросите си конкретно към тях, за да не ни прехвърляте от една институция към друга.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.