Снегът в Кърджали отвори различни по размер дупки по съществуващите настилки, а също така и по някои отскоро изкърпени улици. През зимния сезон водата и периодичното заледяване благоприятства за нарушаване на асфалтовата настилка. Много от ключовите пътни артерии в Кърджали са опасни за движение, а изкърпването на дупките със студена асфалтова смес вече започна.
Готово е заданието към фирмата-изпълнител, която е ангажирана с изкърпването на улиците в града. Обхванати са най-важните артерии. На първо място ще бъде изкърпена улица „Булаир” от бул.”Беломорски” до бул.”Христо Ботев” в квартал „Възрожденци”. Това сподели зам.-кметът по строителството инж.Катя Митовска. Тя е възложила обследване на уличната пътна мрежа още,за да може веднага след снеготопенето да се пристъпи към изкърпване на улиците. Митовска сподели, че в заданието влиза и запълване на дупките на ул.”Републиканска” от кръстовището с „Булаир” до това с бул.”България”. Предстои изкърпване и на ул.”Отец Паисий” от кръстовището с ул.”Републиканска” до  ул.”Екзарх Йосиф”. Своевременно е запълнена дупката на моста към кръговото при Пазара. Възложено е да се изясни причината за слягането на
асфалта около ревизионната шахта на ул. „Вашингтон”, след което своевременно ще бъде възстановена и настилката.
За сметката на фирмата –изпълнител ще се отремонтира настилката на улицата към индустриална зона „Юг”, за чието състояние алармира общинският съветник Радослав Милев, каза още инж.Катя Митовска.
Общината е сезирала и фирмата-изпълнител на плочниците по бул.”България” за това, че в резултат на снеговалежа има проблеми с настилката. Тротоарите са в гаранция. За  сметка на фирмата-изпълнител ще бъдат отремонтирани участъците, в които плочите са компрометирани. Общината е възложила проверка по цялото трасе на плочника.
24rodopi.com
На снимките: На първо място ще бъде изкърпена улица „Булаир” от бул.”Беломорски” до бул.”Христо Ботев” в квартал „Възрожденци”. Този участък попада и новия мост, свързващ квартала с центъра на Кърджали
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/1/17 08:19

    Съобщете имената на фирмите! Що за информация давате, като ви е страх да назовете фирмите? Докато ви е страх да назовете виновника, няма да има ефект .

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/1/17 08:21

    Искам да видя кой милее за града ни
    Искам да видя кой лидер в града ни Кърджали е взел сам лопатата и е започнал да чисти тротоарите вместо да сяда вътре чакаме ви и така ще преценим кой мисли за нас
    Това е тест за изборите след 2 месеца

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/1/17 10:04

    ПАК КЪРПЕНЕ НА ДУПКИ! А ИМА ЛИ КОЙ ДА СЛЕДИ ЗА КАЧЕСТВОТО НА РАБОТАТА И НА МАТЕРИАЛИТЕ. ВИЖТЕ ТРОТОАРА ЗАД ОБЩИНАТА. КАКВО КАЧЕСТВО СА ПЛОЧКИТЕ ТА НЕ ИЗДЪРЖАХА И ЕДНА ЗИМА.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/1/17 10:04

    фирмата е "Пътстрой-инженериг"

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/1/17 10:25

    Да не стане само както с подмяната на изгорялите лампи на уличното осветление
    Ако искате града да се оправи , пускайте критиките към общината , а не да ги криете

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен26/1/17 11:42

    само "Пътстрой-инженеринг"!!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен26/1/17 13:25

    До сградата на полицията ги гледах как пълниха дупките с лопати ,като хвърляха нещо като асфалт вътре .А дупките бяха пълни с вода.Не знам дали пречи водата на асфалта и дали трябва да се мине с валяк после,но всички дупки до една са си пак там,по големи и по дълбоки от винаги.Нека да е покаже ,коя фирма ги запълваше и колко пари и са платени за това.Хайде РОДОПИ24, извършете проверката и качете статия за случая.

    ОтговорИзтриване
  8. Ce ne moje da kirpite e fakt nyama kakvo da se krie a za nov asfalt da ne govorim

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен26/1/17 20:09

    Ще обърнете ли малко внимание и на светофарите- на път от поликлиниката към посока болницата за пешоходци зелено човече свети а червено не - толкова ли е трудно да се смени една лампа ..... или да стане някоя беля...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.