Лютви Местан ще води кандидат-депутатската листа на „Демократи за отговорност, справедливост и толерантност“ (ДОСТ) и Народна партия „Свобода и достойнство“ (НПСД) в 9-ти Кърджалийски многомандатен район. Изненадващо на второ място няма да е Шабанали Ахмед. След Местан в бюлетината фигурира името на бивш общински кмет.
Това разкриха за 24rodopi.com източници от кърджалийската структура на партията на Местан.
Бившият мюфтия от чернооченското село Водач, който беше депутат в 43-ото Народно събрание от така нар. „квота на Партията на справедливостта и развитието“, не е желан от местните структури. Една от причините да не заеме второто място е обвързаността му с организацията на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен FETO, каквото информация изтече в медиите от българското разузнаване.
Шабанали Ахмед отрича да е свързан с FETO. 60 от преподавателите в университета в Коня бяха задържани за връзки с организацията на сочения за организатор на опита за преврат Гюлен, но имамът от Водач не знаел за обвързаностите на учителите му.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.