„Община Кърджали е поискала предварително изпълнение на Решение № 284 на Общинския съвет от 15 декември м.г, с което бяха завишени драстично таксите смет за 2017 г. и което областният управител оспори в съда. В мотивите си общината посочва, че са застрашени живота и здравето на гражданите, ще бъде накърнен общественият интерес и ще последват значими вреди за общината, тъй като без парите от такса битови отпадъци няма как да се обслужват договорите за сметосъбиране”, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.
„Изброените аргументи са несъстоятелни и не защитават правата на гражданите, а са изцяло в техен ущърб“, коментира председателят на групата съветници на ПП ГЕРБ Огнян Иванов. „За пореден път местната власт се опитва да стовари на гърба на гражданите непосилно данъчно бреме с мотива,  че има риск за околната среда и човешкото здраве. За съжаление фактите говорят друго – само за две години и половина задълженията на общината към фирмите за сметосъбиране са набъбнали до 10,5 млн лева, като към края на 2016 г. от тях са разплатени едва 29 хил.лева. Къде е потънала разликата и за какво са похарчени парите, събрани от такса смет, отговор няма. Кметът и екипът му се опитват да прехвърлят вината върху данъкоплатците, които видите ли плащат недостатъчно, за да претендират за чиста градска среда. Резонният въпрос е: за какво ще послужи увеличението на такса смет – за подобряване на услугата или за покриване на дълга към доставчиците и натрупване на нов?! В същото време Хасан Азис тръби, че бюджет 2017 г. е бюджет на растежа, на инвестициите, на изтласкването от дъното, а един от основните му позитиви е „запазването на данъчната тежест за гражданите - вече шеста година няма промяна в размера на местните данъци и такси“.  Това е груба и безочлива манипулация“, реагира Огнян Иванов. „Г-н кмете, финансовият дефицит и рискът от екологична катастрофа не са следствие от „ниските“ данъци. Те са в резултат на лошо управление, хаотична фискална политика и порочни управленски практики, които не са в интерес нито на околната среда, нито на гражданите. Оправданието, че трябва да се правят отчисления към МОСВ и да се връщат стари задължения не е достатъчно условие за покачване на такса смет. Нещо повече, то не е отговорност на потребителите и не те трябва да обират негативите, без да имат каквито и да било гаранции, че ще получат качествена услуга по сметосъбиране“, твърдят от ГЕРБ.
24rodopi.com
На снимката: Председателят на групата общински съветници на ГЕРБ в Кърджали Огнян Иванов


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/2/17 12:51

    В продължение на една седмица всяка вечер в радиус от 1 километър в районана пазара проверявам контеинерите и установих че те са полу празни,/ с изключение на тези на така наречения пазар на производителите което значи че на три или четири дни се пълни един контейнер ,
    А нас ни баламосват че изхвърляме много буклуци
    Ами че то в града няма хора няма произвидство ,за каква смет говорим

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/2/17 13:49

    Taksa smet otiva za zaplati na obshtinskite savetnitsi...Nali si uvelichiha zaplatite...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/2/17 13:54

    А редовно събирам боклуците затова е чисто а,чичото и още няколко авери и никой не ни плаща ...Искам и на мен да ми се плаща

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен6/2/17 14:35

    Огняне, къде са теглените от ГЕРБ милиарди ?.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен6/2/17 15:33

    ЗАСРАМЕТЕ СЕ МАЛКО БЕ ХОРА ОТ АСФАЛТОВАТА ПАРТИЯ ВИЖТЕ СЕ ДО КЪДЕ ДОКАРАХТЕ ДЪРЖАВАТА ПО ХУБОВО ЩЕ Е ДА МЪЛЧИТЕ

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен6/2/17 15:59

    За милиардите никой не говори! Сега правят предизборна агитация: Как щели да правят средна заплата от 1500,00 лева, как на учители щели да увеличат двойно харчлъка, как ще са загрижени за унизените пенсионери и т.н. Нали в големия град отдавна получавате от 1500 до 200000 лева заплати? Нали на депутатите, учителите, прокурорите, докторите, горските и т.н. им увеличихте вече двойно, тройно през годините заплатите? Ами на банковите служители, шефовете дето им отчитат над милиард печалби, които са десет пъти по натоварени от учители, горски и сие.....? На всички тормозени, експлоатирани и мачкани от частния бизнес в провинцията КОЙ и КОГА ще им увеличи заплатите двойно? Не говорим за ЕТ и малки фирмички с няколко работника, а за ХОЛДИНГИ, мощни ОООД-та с десетки милиони печалба? Кой ще им бръкне в печалбите? Кой ще мисли за техните работници. Закона или Али баба? С данъци си правите пияр и реклама горе. Безрамници!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен6/2/17 16:40

    Огняново да предположим ,че кмета не си върши задълженията,и се крадат пари аджаба вие като дойдете от ГЕРБ какво ща направите бе нали гласувах за вас ..(голяма грешка) и освен да обвинявате предишни правителства и да си прибирате еврофондове не видях нищо вашата партия е пополиска огнянчо създадена от лакей и лизачи

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен6/2/17 17:16

    Ot edın mesez smetta v kv.PRILEZI ne se sıbıra preskıpıSIVETNIZI na mracnıya ı tımen grad!!!.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен6/2/17 17:40

    ALO И ГЕРБ И ДПС И БСП СА КРАДЛИВИ ПАРТИИ. НО ОТ НАС , ОБИКНОВЕННИЯ НАРОД , НЕ ИСКАЙТЕ ДА ВИ ПЛАЩАМЕ ВЕРИСИИТЕ!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен6/2/17 18:12

    Коментарите са в рамките на толерантност. Повечето граждани спазват добрия тон. Но болката, тръпката за не овладяната крадливост, безличието на важни обществени и държавни фигури да не правят нужното да се спре корупцията в тази страна е голяма. Как да се оправдае чутото от ефира от устата на водеща фигура реформатор, човек който с групата си е подкрепял Боко? От кандидат президент, че ежегодно се крадат 10 милиарда или отиват в джобовете на мафиоти в България за сметка на заплати и пенсии! Толкова ли е паднал ниско българския елит, толкова ли са евтини българските граждани? Защо ден, час, минута по рано не съдят на живот стотина бабаити, идиоти?

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен6/2/17 19:10

    ГЕРБ - крадците ли ще кажат какво да прави Общината.Я си гледайте работата.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен6/2/17 20:31

    Оти не са фатате да са образовате вра гражданйе ? Пишувате са глупостя па посла са чудяте оти не бъряли рабтите ! Алте на сяло да са навучите на якъл и да ви ся сабуди мозакот ! |Байно ви Реджеб от Лисицине|

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен6/2/17 21:10

    Ама, че написал помака на помашки бе.Само, че не разбрах Кирковски помак ли е или Авренски.Тоя да не е Младенов бре.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен6/2/17 22:45

    20 mld kide gerb boklusi

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен7/2/17 11:32

    Bahti prostite DPS ri te im pishat za grada te pliuat po durjavata!Gerbera vi gowori za vashite krajbi i mizerno upravlenie na grada bre prostaci nie jivem KJ za tuk vi gowori,ne za miliardi kalinki itn.Vijte v kva mizeria jiveem ,putishta na resheto ,vecherta pulen mrak ,koshcheta za smet lipsvat,trotoari niama,dulgove do gusha na obshtinata,ne dovurshen basein stadion,policia ne globiava i ne si vurshi rabotata ,i VSICHKO TOVA ZARADI VAS BE DPS-RI ,ne GERB vie upravliavate tuka !!!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен7/2/17 13:41

    ГЕРБ да не бере грижа за общината.ГЕРБ да каже те колко милиарда дължат на държавата.Боклуци такива.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.