Бизнесменът М. К. отказал да стане областен управител на Кърджали и като резервен вариант служебния премиер Огнян Герджиков назначил на мястото на Илия Илиев полковникът от запаса Начо Ковачев, разкриха пред 24rodopi.com отлично осведомени източници.
Президентът Румен Радев имал друг фаворит, а лидерката на БСП Корнелия Нинова също имала предложение.
„Проблемът възникнал около реакциите от Кърджали срещу евентуалното назначение на Георги Кючуков, общински председател на БСП. Заради настроенията, президентът и председателката на БСП са дали шанс на Герджиков за избор“, коментираха източниците ни.
Както първи 24rodopi.com писа в сряда сутринта, служебният премиер Огнян Герджиков решил да назначи за областен управител Начо Ковачев. Минути след публикацията Ковачев коментира, че не е информиран и не е сигурен дали той ще бъде назначен, защото имало и други кандидати.
„Казаха ми да изпратя CV и в сряда разбрах, че съм назначен за областен управител”, обяви в четвъртък Начо Ковачев при поемането на ръководството на Областна администрация в Кърджали.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.