Защо деца растат сами в Родопите, а родители гледат старци…


По 19 лева на час ще получава родопчанин с шофьорска книжка, добър английски, нрав и нерви, ако се реши да гледа възрастни и болни хора в Лондон. Офертата вече е на дневен ред в бюрата по труда в Родопите, а вакантните места са десетки, установи проверка на 24rodopi.com.
Компанията Alpenbest търси асистенти за полагане на грижи за възрастни и болни хора в английската столица. Изискванията са поне средно образование, задължително валидна шофьорска книжка и много добро владеене на английски. Заплащането е 8,30 паунда на час или 19 лева по време на изпитателния срок като на по-късен етап може да достигне до 9,40 паунда. Седмичното нетно заплащане след всички удръжки, включително и за автомобила, без допълнителните извънредни часове достига 360 паунда, се посочва в офертата. Работното време на седмица е между 45 и 55 часа.
Компанията предоставя вътрешно обучение, както и съдейства за настаняването. Наемът на самостоятелна стая е 100 паунда на седмица, посочва работодателя. Желаещите могат да кандидатстват до края на 2017 година.
Стотици родопчани вече са напуснали родните си места в посока чужбина. Много често отглеждането на децата се оставя в ръцете на баби и дядовци. „Мъжът ми е в Холандия и работи в строителството. Аз също смятам да замина. Спира ме единствено в офертата изискването за много добро владеене на английски. Но предполагам, че с курсове ще мога да покрия условията", коментира 43-годишна жена, която срещаме пред бюро по труда.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.