Според мюсюлманските традиции и обичаи до 40-тия ден от раждането майката на бебето не трябва да го извежда на разходка. По този повод родителите на малката Синем – Мергюл и Сезгин от Горно Прахово, организираха кратък ритуал в дома си. Специално за деня бе приготвена торта с надпис „Добре, че те има 40-дневна Синем".
„Много сме щастливи. Синем се чувства много добре. От баба ми знам, че след раждането на бебето до 40-тия ден не трябва да се снима, да излиза навън и да се оставят негови дрешки навън след залез слънце", сподели щастливата майка.
Припомняме, че малката Синем , която се роди навръх Нова година в Акушеро-гинекологичното отделение на кърджалийската болница „Д-р Атанас Дафовски" е първото бебе в кърджалийска област за 2017 год. Момиченцето проплака в 22.30 часа на 1-ви януари.
За семейство Сезгин и Мергюл Юсеин, Синем е първо дете. Те изказват искрените си благодарности към екипа на акушер-гинеколог д-р Недим Исмаилов от Ардино и гинеколозите д-р Башев и д-р Николов от Кърджали, в чиито ръце е проплакала тяхната рожба и им пожелават здраве и много новородени бебета.
Гюнер ШЮКРИ

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/2/17 14:04

    Сензация!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/2/17 16:45

    Maşallah çok tatlı kız Allah nazarladan korusun pamuk sekeri gibi bir kiz

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/2/17 18:53

    Що занимавате хората с глупости?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/2/17 21:33

    13/2/17 18:53 С какво друго да занимават хората в Кърджали???

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/2/17 21:51

    АЛО, РЕДАКЦИЯТА - ТОВА ЗА 40-ТЕ ДЕНА НЕ Е ИСЛЯМСКА ТРАДИЦИЯ, А ХРИСТИЯНСКА, ПО ПОДОБИЕ НА 40-ДНЕВНИЯ ПРЕСТОЙ НА ХРИСТОС В ПУСТИНЯТА....

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен14/2/17 10:47

    napravi si izsledvane ,moje da sa te zarazili s nesto-zasto ne mi publikuvate komentara? da vzema merki navreme jenata

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.