Кърваво писмо до „Позитано“ 20 написа организацията на БСП в Кърджали, съобщи тази сутрин по бТВ ромският лидер Цветелин Кънчев. Той не посочи детайли, но 24rodopi.com научи, че в писмото социалистите остро протестират срещу назначаването на Начо Ковачев за областен управител.
Както първи 24rodopi.com съобщи в сряда сутринта, служебния премиер Огнян Герджиков решил Ковачев да е областен управител. Самият полковник от запаса не искаше да повярва, докато по обяд новината не бе потвърдена от правителствения пресцентър.
В сряда следобед кърджалийските социалисти написали писмо до Корнелия Нинова. „Чак пък „кърваво“ писмо!? Силно казано е. Очакваме подкрепа от националното ръководство на БСП на възмущението на местната организация. Повтаря се ситуацията от 2005-та година, но тогава областният управител беше от нашите редици“, коментира пред 24rodopi.com областният лидер на левицата Милко Багдасаров.
Припомняме, че преди 12 години Багдасаров беше определен за областен управител на Кърджали, но буквално в последните часове партньорите в Тройната коалиция наложиха за шеф на държавната администрация в града край Арда Ангел Коджаманов. Тогава Багдасаров отказа „компенсацията“ да стане зам.-министър на образованието.
Днес социалистите в Кърджали искат освобождаването на Начо Ковачев. Предложени за поста областен управител са общинският лидер на БСП в Кърджали Георги Кючуков, бившият областен управител Бисер Николов и бившият зам.-областен управител Назми Мюмюн.
Местните разказват, че в града Ковачев е известен с две неща – че е държал клуба на НДСВ преди години и че злоупотребява с алкохола, това пък пише всекидневникът „Труд“. „Когото и да попитате в Кърджали за Начо Ковачев, ще ви каже точно това. Шокирани сме от назначаването му за областен управител и искаме да знаем кой стои зад това назначение“, коментира председателят на областния съвет на БСП Милко Багдасаров. Той обясни, че от „Позитано“ 20 обяснили, че нямат нищо общо с назначаването на Начо Ковачев.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.