69 социални жилища ще бъдат изградени в Кърджали в рамките на 24 месеца, като стойността на проекта е 2 170 000 лева. Предвидено е апартаментите да бъдат с различна квадратура и да удовлетворяват нуждите на различни категории социално слаби жители на общината.
Параметрите на проекта „Изграждане на социални жилища в град Кърджали" бяха представени от Надежда Цветкова – началник отдел „Управление на проекти" в общинската администрация, по време на обществено обсъждане в бизнесинкубатора в областния град. Той се изпълнява по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020 г." и е част от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Кърджали.
Изготвянето и приемането на Наредба за условията и реда за настаняване и ползване на социални жилища също бе обсъдена. Тя е продиктувана от необходимостта за регламентиране на ползването на социалните жилища, което на практика представлява нова социална услуга, която ръководството на общината предоставя на своите жители.
„Социалните жилища се предоставят при определени условия на три групи граждани, а именно на бездомни, на лица, които живеят в лоши битови условия и на родители с малки деца или самотни родители, които нямат възможност да си осигурят подходящи жилищни условия", каза Надежда Цветкова. По думите й жилищата ще бъдат изградени в сградата на бившите общежития на Строителния техникум.
Ползването им ще бъде комбинирано с останалите оперативни програми.
В самата наредба са описани реда и условията за ползване на тези жилища.
Стана ясно, че това може да стане в рамките на три години, след което тези ползватели следва да напуснат и в рамките на следващите 10 години не биха имали правото да ползват социалните жилища, подчерта Надежда Цветкова.
В края на представянето тя уточни, че наредбата за условията и реда за настаняване и ползване на социални жилища е входирана в Общинския съвет, предстои тя да бъде разгледана от постоянните комисии за становище и гласувана на предстоящата сесия на Общинския съвет, която ще се проведе на 20 февруари, понеделник.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/2/17 19:17

    А Далетата къде ще ги пратите?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/2/17 21:00

    За 2,1 милиона могат да се построят 69 нови жилища, вместо да се затрият в скалъпени кърпежи на съществуващите. Ама нали ще се намалят високите комисионни и неоснователно високите печалби за нашите хора.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/2/17 22:29

    Да бе и ще си ги дадат на свои хора! Другите няма да ги огрее!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/2/17 22:33

    за 2милиона какво толкова ще направите нова сграда ли ще построите

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/2/17 22:35

    нашата фирма ще ремонтира..сусун бе

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен17/2/17 08:14

    Т.е превръщате Студен Кладенец във втора циганска махала.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.