3 години и 2 месеца в затвора ще лежи пиян шофьор, причинил смъртта на млад мъж в Кърджали. Присъдата на С.Ф. бе потвърдена от състав на Апелативния съд в Пловдив. До делото на по-горна инстанция се стигна след като адвокатите на 22-годишния мъж обжалваха наказанието.
Припомняме, че инцидентът стана преди малко повече от година след пиене на вино в селска кръчма и осъществяване на една необмислена идея…
2,20 часа сутринта на 8 януари 2016 година. Лек автомобил „Фолксваген Голф” лети по булевард „Христо Ботев” във „Възрожденци”. В автомобила са трима млади мъже от кърджалийско село. На лек завой водачът губи контрол над превозното средство и то се забива в бетонен стълб. На място загива 30-годишен мъж, водачът и другия пътник са тежко ранени. Два екипа огнеборци успяват да извадят телата…
Всичко започва в кръчмата на родното им село, където тримата консумират вино, разкриват пред 24rodopi.com запознати с разследването. Около полунощ компанията решава да се разходи из Кърджали. Тримата обикалят с „Голф”-а, ядат пици, а около 2 часа решават да се прибират към селото си. Колата се движи с над 76 километра в час при ограничение от 40, на заледен участък от пътя автомобилът се качва на тротоара и се забива в бетонния стълб.
22-годишният водач на „Голф”-а бе осъден от окръжните магистрати в Кърджали. С.Ф. ще прекара три години и два месеца в затвора при първоначален общ режим за причиняване по непредпазливост смъртта на И.Е. и нанасяне на средни телесни повреди на 29-годишния А.М., изразяващи се в счупване на 6 ребра, бедрени кости, глезенна става, кости на ходилото, лъчева кост на ръката, като деянието е извършено в пияно състояние. С.Ф. ще бъде лишен от право да управлява МПС за срок от пет години. Загиналият И.Е. има две малолетни деца.
Апелативните магистрати в Пловдив потвърдиха наказанието, а решението им може да се обжалва пред Върховния касационен съд.
Това е най-тежката присъда, давана в региона през последните години за причинена смърт на пътя.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/2/17 19:45

    Дост като спечели изборите ще има амнистия и ще ги освободи

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/2/17 21:23

    Tva po hubavo ne gi pishete tezi novini tejka 3 godini,nakraia lejal godina i polovina za smurt!!!Po hubavo da ne chetat horata,zashtoto shte nastane vendeta ubivash i posle pak si navun

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/2/17 00:30

    Ulan serefsiz kopek, olunun uzerinden bari siyaset yapmayin. Allah topunuzun belasini versin.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.