1 127 нуждаещи се ще получат хранителни помощи от Европейския съюз в Ардинско. Вече започна зареждането на временния пункт на БЧК, който се намира в бившата сграда на БКС. Всички нуждаещи се, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане, ще получат по 38,550 кг от 10 вида хранителни продукти: брашно – 10 кг; ориз – 6 кг; макаронени изделия – 3,500 кг; картофено пюре – 1,250; гювеч – 2,400 кг; компот – 1,600 кг; конфитюр – 2 кг; месна консерва – 1,800 кг; захар – 8 кг и вафли – 2 кг.

„Днес дойдоха хранителните пакети за бенефициентите от град Ардино и околните села Правдолюб, Кроячево и Дедино. Очакваме другата седмица да пристигнат и помощите за нуждаещите се хора от района на Бял извор, Падина, Жълтуша, Еньовче, Седларци, Стояново и района на Далджа, а по-следващата седмица за социално слабите лица от микрорайон Млечино и Боровица", уточни Ахмед Алиев, отговорник на временния пункт в Ардино и допълни, че всеки, който има право на помощта, я получава срещу подпис и документ за самоличност. Раздаването на храни от първия транш ще продължи до 20 март 2017 година.

Едновременно с раздаването на хранителните пакети БЧК ще прилага и съпътстващи мерки, информирайки правоимащите лица за балансиран режим на хранене, мерки за безопасност при кризисна ситуация, управление на семейния бюджет и възможностите, които предоставя Европейския социален фонд, чрез 4 вида листовки, индивидуално и групово консултиране.

Гюнер ШЮКРИ

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/2/17 17:53

    Да не се окаже че авро помоща е с съдействието на капитана на асвалтовия отбор...предизборно подпомагане ли е тази кампания....?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2/2/17 17:55

    Хей идиоти преди четвърт век имаше ли раздаване на помия и останки от армиите на бедни и безпомощни? Осъзнавате ли до къде ни докарахте?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2/2/17 18:05

    Щом само в Ардино са толкова, в национален мащаб унизените мизерствуващи трябва да са горе долу колкото населението на цялата Хасковска област. Как се чувствувате управници? Или какво става в страната Вас въобще не Ви засяга? Нали всички сте милионери? Каква Европейска солидарност, че ги хранят с пакети като псета!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2/2/17 20:59

    V Kirkovo i selo Ustra nyama li?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен2/2/17 21:07

    На хората им трябва достойна работа,не милостиня!Но явно това е тактиката,дръж ги гладни и зависими и те за едната милостиня ще си дадат гласа за този,който трябва.Нищо не е вечно на този свят,и Бай Тошо се мислеше за несменяем,но падна.И тези ще ги преживеем,и горко им,когато хората разберат какво им причиниха за тези 26 години.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен3/2/17 12:21

    Картофеното пюре, гювеча, конфитюра и местната консерва не могат да се консумират.Нещо в технологията на приготвянето е сбъркано, и е чисто отбиване на номера.





    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен4/2/17 22:17

    Добре де кой дава тези храни Европейски съюз ли дава, при нас в Кирково казват, че се дава от ДПС.Верно ли е бе?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.