Разкриха го на паркинг край федерална магистрала

Мъж от Чернооченско реши да шитне български цигари в Германия и сега ще трябва да плати 370 евро, разкриха за 24rodopi.com запознати със случая.
Лекият автомобил на А.М. бил проверен на паркинг край федерална магистрала. Германските полицаи открили в превозното средство 4 400 къса цигари с български бандерол на кутиите. Тютюневите изделия са били пренесени от свободната от акцизен данък търговия на България с търговска цел в данъчното пространство, като не е била извършена регистрация на стоката в най-близката митническа служба след преминаване на границата.
Германски съд наложи глоба в размер на 300 евро на нашенеца, както и 70 евро разходи по съдебното производство. Решението бе признато от съда в Кърджали, а изпълнението на вземането в левова равностойност от 723 лева ще бъде направено от Националната агенция по приходите.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/2/17 18:13

    Човека е тръгнал да надхитри танте Меркел....хората си имат закони и авро полицаите не се продават за 20 лв както в кенефа БГ

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/2/17 20:16

    ne samo do germania i do anglia se vnasqt nezakonno sigari

    ОтговорИзтриване
  3. Борба за хляб до 18.13 ти работиш много ли си доволен като си легален

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1/2/17 20:43

    Само 2 кутии цигари имат право да се внасят в цивилизованите страни,в Германия кутията е 5 евра,в Франсето е 8 евр,в Швейцария е 10 евр ,ако се вземе 100 грама налично е 15-18 евр..в тютюневите,алкохолните и петролните изделия са най големите акцизи на всяка страна ...в България всичко е анархия,но при белите братя и сестри нема хлабаво

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен2/2/17 15:51

    20:43
    Само в цивилизована България имаш право да внесеш две кутии. В "нецивилизованите" западно-европейски държави имаш право на два стека.
    И глобите за контрабанда на цигари в същата цивилизованата държава са по-високи. Провери фактите и тогава коментирай.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.