56 години зад шевната машина. Така може да се опише животът на Чавдар Милев.
76-годишният мъж е родом от село Черешница. Пристига в Кърджали заедно със семейството си когато е на 20 години. Започва работа като шивач в завод „Арда” и ТПК „Единство”, където казва, че моделирал чанти и сакове.
Сега възрастният мъж поправя ципове на чанти, обувки и дрехи. Известен е в града като „дизaйнера”. Говори перфектен турски и много негови клиенти не знаят, че той е българин и много му се учудват.
„От години нося на поправка чанти и дрехи при майстора, но наскоро разбрах, че е българин!”,  сподели пред 24rodopi.com джебелчанинът Мехмет Онбашъ.
Ателието на бай Чавдар се намира зад „Кауфланд”. При строежа на хипермаркета са съборени всички стари сгради, а и самото поделение до автогарата, но ателието на бай Чавдар не бе пипнато.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/2/17 12:00

    Да си жив и здрав бай Чавдаре! Бог да ти дава здраве и дълголетие!Дълги години още да работиш и да радваш хората!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/2/17 12:12

    Майстор със златни ръце !Да е жив и здрав още дълги години!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/2/17 14:27

    Браво, да е жив и здрав!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен14/2/17 14:29

    Goliam maystor(mnogokratno ni e obsluzhval).
    Gospod zdrave da ti dava, maystore!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/2/17 17:16

    Чавдар е чист съчанлия и турския му е майчин език.Преди да ползваш услугите му не е лошо да попиташ колко ще струва защото от опит знам че са наистина дизайнерски цените.Все пак да е жив и здрав и от време на време да говори и български език че току виж го забравил.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/1/20 19:30

    Евала на Бай чавдар и аз съм съчанлия като него

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.