В дружествата на изселниците от България в Турция кипи трескава дейност за подаване на заявления от желаещите да гласуват на предстоящите парламентарни избори на 26 март т.г. Въз основа на броя на подадените заявления се определя и броят на избирателните секции на територията на Турция, пише Дарик.
Председателят на изселническата организация на българските турци „Бултюрк“ (информацията на "Дарик", Чолакоглу е лидер на "Балтюрк", а "Бултюрк" е друга организация - б. р.) Байрам Чолакоглу заяви, че подаването на декларации от изселниците в Турция е изключително важно.
Чолакоглу смята, че намаляването на секциите, специално в Турция, на последните президентски избори от 136 на 35 е силно несправедливо. „То е де факто ограничаване на демократичните права на тукашните избиратели. Поради недостатъчния брой на секциите в Турция, много хора не можаха да упражнят правото си на вот на президентските избори“, каза той.
Както вече 24rodopi.com писа, на президентските избори в 35-те избирателни секции в Турция гласуваха 39 000 избиратели. Чолакоглу прогнозира, че на 26 март пред урните ще се явят около 40-50% от избирателите с двойно гражданство в Турция, което означава около 60 000 гласа.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/2/17 10:36

    Tozi da obesni za6to yogava sa podkrepili tezi ot Gerb koito glasuvaha za namalrnieto na sekciite ..Uyaniklar insanlari dogruyu anlatin

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/2/17 10:49

    Cogumuzda DOST partisine veredjeyiz oylarımızı.
    Dps bir shamar yemeli ki anlasınlar

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/2/17 11:02

    НАД 100ХИЛЯДИ ГЛАСА ЩЕ СА ТАВ И ТОЛКОВА НАЙ МАЛКО ЩЕ СА ТУК ВЧЕРА ПРИСТИГНАХА ПЪРВИТЕ 100АВТОБУСА ОТ ТУРЦИЯ

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/2/17 14:18

    Кой ги ебе тия изселнически лидери с измислени дернеци и организации народа си гласува сам а не защото измислените лидери го искат те без туй са винаги заети да си хапнаТ и пийнат сами..АКО СА ТОЛКОВА МЪЖЕ ДА ОПРЕДЕЛЯТ ЕДНО СЪБРАНИЕ И ДА ВИДИМ КОЛКО ДУШИ ЩЕ СЪБЕРАТ БЕЗ ДА ИМАТ БЕДЕШ БИРИ И КЕБАБЧЕТА.Единствено народа в Турция и България идват ако има бедеш музика с певица с големи гърди и разголена и бедеш бира и бедеш кебабчета. А горките организация тогава казват и заявяват по медии че този народ е зад тях КОЕТО НЕ Е ВЯРНО..АКО ГОВОРИТЕ ЗА ЛИДЕРА НА ТУРЦИТЕ РЕДЖЕП ТАЙЙИП ЕРДОГАН ТОГАВА ЩЕ СЕ СЪГЛАСИМ ЗАЩОТО ТОЙ Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ЛИДЕР ТАКА КАКТО В ТУРЦИЯ ТАКА И ПО ЦЯЛ СВЯТ КОЙТО ЕДИНСТВЕНО ИМА ПОДКРЕПАТА НА НАРОДА И ТО РЕКОРДЕН БРОЙ НАД 6 МИЛИОНА ЖИВИ ХОРА КОИТО ЙОЛЮМЮНЕ СА С НЕГО ..а тия измислени лидери и дернеци са гола вода и ялакии на такива като на агента павеля и на доносниците и предателите на турците и най-важното бедешчии и с икономически очаквания от агентите панелци и другарите им

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/2/17 14:34

    Алуууууу никакъв дост те са приятели и съюзници с асфалтовата партия на Винету които свалиха изборните секциии в чужбина и най вече заради изселниците от Турция.....Местанката работи за врага на турския етнос в България ГЕРБ ЕООД КОМЕРС с старши управител Винету от село банкя.....така че гласувайте ударно и мощно за ДПС

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/2/17 14:56

    Независимо колко автобуса с изселници ще дойде,независимо кой за коя партия ще гласува,за бедния народ в България нищо положително няма да се случи.И на изселнице,и на лидерите на изселническите дружества им е добре,а ние тука в България се гърчим в беднотия и мизерия.Не ми пука кой за кого ще гласува,не ми пука за никакви лидери за достаджийските диктатор лидери пък хич не ми пука.
    Пишман достаджия.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/2/17 15:31

    Insalah şamarin vakiti saati geldi.samo Dost

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен19/2/17 17:54

    ЩЕ ПОДКРЕПИМ ПАРТИЯТА НА ТУРЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ ДОСТ. ДА ЖИВЕЕ ДОСТ!ЕДИНСТВЕНАТА ПАРТИЯ, КОЯТО ИМА САМО ТУРЦИ В ЛИСТАТА ЗА ДЕПУТАТИ.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен19/2/17 23:00

    Не е Бултюрк, Бал-Тюрк

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен20/2/17 00:06

    Бултюрк + Бал-тюрк най-много 10+10=20 гласа имат за сега бултюрк умува на герб ли да даде или на агента Павел. .лидерчето на балтюрк вече отдавна даде на кирия на агента но спре ли кранчето дост тогаз душмани ще станат..истината е че дост ще има към 1000 гласа в кърджали + 2000 гласа от Турция от пияндета и бедеш туризъм до България отиване и връщане...Най-големия КАЗЪК на тези избори ще изядат ХАФЪЗОВ ОТ ДОСТ който се хвана с агента от Момчилград и имама с узото от селото покрай черноочене. Ведно с него ще го духат и от НПСД затова че седнаха на куджака на агента който го мразеха..

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен20/2/17 08:42

    До 19/2/17 10:49 смешници!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.