„Не публичният дебат, а тоталното изоставане на програмата за саниране и загърбването на обществения интерес, са в ущърб на гражданите, г-н кмете“, написа областният лидер на ГЕРБ Цвета Караянчева на страницата си във фейсбук, коментирайки отговорът на кмета на Кърджали Хасан Азис по темата за санирането, отново публикуван в социалните мрежи. „Националната програма за енергийна ефективност в община Кърджали закъснява с година и половина. Факт. И вместо да рекламирате „добрия синхрон и експертност“ на своята администрация, трябва да отговорите на конкретните въпроси на хората: Защо в община Момчилград санирането приключва, а в Кърджали за него продължава да се говори в бъдеще време? Защо обществените поръчки за техническо и енергийно обследване са обявени в края на май 2015 г, а изборът на  изпълнители става чак през пролетта на 2016 г. Защо още половин година е пропиляна за обявяване на процедура за инженеринг и такава за надзор? И защо до момента нямаме нито един подписан договор за изпълнение и нито една сграда със стартирало СМР? Не на мен отговорете, г-н Азис, а на хората, които обитават въпросните блокове и разчитат на „почтеността и професионализма“ на вашия екип. Колкото до привидната ви загриженост за „сигурността и спокойствието на гражданите“, облечете я в дела, не в думи. А дано, ама надали, би казал суверенът“, посочва още в профила си Цвета Караянчева.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/2/17 14:05

    Ще видим след една година санирането , като гледам майсторите ,от кол и въже събрани

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/2/17 14:11

    Добре, че се ще се махате вече от Момчилград. Бяхте омръзнали на всички!Стига сте санирали и крали, обърнете се към социалните проблеми на хората. Годините за стаж и късното пенсиониране, нищожните заплати и голямата безработица. Това са проблемите. С санирането задоволявате върхушката, единични семейства за сметка на всички! Край на кражбите!)

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/2/17 14:19

    А бе тия в Момчилград от саниране ли разбират. Тука в Кържали, ще се приложи Ноу - хау в санирането, каквото даже в ЕС не са виждали. Хубавите работи стават бавно, бавно, имайте търпение ся.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1/2/17 15:36

    Санирането си е хубаво, ама много хубаво нещо. Блока ни е саниран и разликата е не само голяма, разликата с предни зими, даже много по топли, е драстична.Хайде поне веднъж в устата на българина да се появи едно благодаря.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен1/2/17 15:46

    Ще си позволя да изкажа своята позиция, защото става дебатиране през медии и социални мрежи, което смятам е в ущърб на гражданите на Кърджали.

    Уважавам правото на всеки политик да има свое поле на изява и да манипулира определени ситуации в своя полза . Оставям всички да водят кампанийни войни в главите си, аз съм избран за Кмет на Кърджали и като такъв изпълнявам своите задължения.
    Няма да позволя гражданите на Кърджали да стават заложници на нечии интереси. Тези полюси от „какво ще стане“ и „какво няма да стане“ , всяват притеснения и негативни нагласи, които смятам са излишни.
    Твърдо вярвам, че от такива ситуации няма да спечели никой, а всички ще загубим. За мое огромно съжаление, за пореден път по време на предизборна кампания се случват неща без да се помисли с ясно съзнание какви трайни вреди се нанасят на гражданите.
    Като кмет, който вярва в демокрацията, в толерантността и в това да си деен, и активен в полза на обществото, искам гражданите на Кърджали да се чувстват сигурни и спокойни в своята Община. Мога да гарантирам, че Общинска администрация изпълнява своите задължения всеки ден, работи в добър синхрон и експертно по всеки един въпрос касаещ Общината.
    Изпълнителната власт в България работи на основите създадени от местната власт. Когато те работят в екип се отчитат добри резултати.
    По въпроса за санирането ще отговоря кратко, точно и ясно.
    Изповядвал съм политика на експертност и адекватност, така и ще продължа да работя заедно с колегите от Общинска администрация Кърджали.
    От началото на седмицата имахме работни срещи в Българската банка за развитие и в Министерство на регионалното развитие.
    Спокойно и професионално работихме върху обектите, които подлежат на саниране.
    По първите 29 блока сме готови за сключване на договори с изпълнителите на СМР.
    По новите 18 блока има подготвени заявления към Българската банка за развитие.
    До сега от всички медии се обясняваше как санирането в Кърджали няма да се случи и като виновник се посочваше кмета. От позиция на народен представител излизаше информация, че проекта няма да се реализира и колко бездейна е била общината. Каква е отговорността на думите, към настоящия момент, че кмета и администрацията са си свършили работата. Има ли място за извинение, ако се носи достойнство и лична отговорност? И кой е „виновникът“, че санирането в Кърджали ще се реализира – отново кмета.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен1/2/17 17:15

    Г-жо Караянчева говорите само за саниране,саниране и пак саниране-кажете нещо повече,например с колко ще се вдигнат данъците на уж безплатно санираните блокове.Заради един глас избирателен на маймуни ни превърнахте.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен1/2/17 18:20

    Днес в емисията новини по бтв показаха общирен репортаж от Смолян, където жители на санирани блокове се оплакваха пред репортери от некачестено саниране и показаха протеклите тавани, стени и прозорци. По добре да няма саниране, ако ще е такова.
    Между другото мои роднини, живеещи в Смолян разказаха, че на техния блок саниранто е било от фирма Симекс.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен1/2/17 18:24

    Защо трябва да се общува с народа по Фейсбук и по социалните мрежи,не е ли управниците и народните представители да слезнат при бедния народ и да видят на какво мизерно положение са и да се запознаят с истинските проблеми на хората.......стига с това саниране и с тоя пресолен асвалт

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.