Ежедневно ТИР-ове на белгийската фирма „Architecture&Design“ пътуват с каучукови материали за автомобилната промишленост на заводите на „Теклас - България” в Кърджали.
Собственикът на фирмата е 45-годишният  Бахтияр Юзтюрк, с корени от ардинското село Млечино. Той е само един от изселниците от Ардинско, които въртят успешно свой бизнес в чужбина. Във фирмата му работят десетки души, повечето от които са изселници от Кърджалийския край. Има и ресторант в град Едегем, близо до Антверпен.
Бахтияр Юзтюрк е роден на 27 февруари 1971 година в Млечино. Завършил е техникума по строителство в Кърджали. През 1995 година заминава да живее юбтр на гурбет в Белгия. В първите дни след пристигането си Бахтияр намира работа в ресторант и започва да мие съдове. След четири години упорит труд, през 1999 година открива свой ресторант в Едегем. „Тук целият персонал е от Ардино. Цените са приемливи. За нас всеки еди наш посетител е важен и отношението към всеки е едно и също”, споделя Бахтияр. Най-големият му помощник в бизнеса е брат му Мехмед.
От вкусните специалитети на ресторант е опитал и зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис, който е гостувал с делегация от областния град през 2008 година. Двуетажният ресторант разполага със 150 места.
Бахтияр има и строителна фирма в Стара Загора. Той никога не забравя и корените и хората, които са останали в родното му село. Винаги, когато има възможност той се отбива в Млечино, където е израстнал. Помага при финансирането на селищния събор.
„Тук сме родени, ще помагаме винаги”, казва Бахтияр.
Гюнер Шюкри
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/2/17 22:10

    Браво! Всеки, който се е борил в този живот е печелел! А ръка, която дава, Бог не я забравя!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/2/17 23:21

    Браво на Гюнер за поредната ТОП СЕНЗАЦИЯ !

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/2/17 10:11

    Nisto ne kazvas za tiya deto ne mojaha da si vzemat parite ot Bahtyar a Gunerco

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен6/2/17 10:24

    Никой не споменава как г-н Бахтияр не е плаштал с месеци наред на работниците си...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен6/2/17 10:44

    Къде е новината в статията? Рекламна рубрика?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен6/2/17 10:48

    Do22:10-vseki koyto se boril v jivota pe4elil vikash.greshish.tryabva i 6ans da ima6.kismet da imash.i da sina tocnoto myasto viv tocnoto vreme s TOCNITE hora.v jivota samo borbata ne stiga.i nace az shtyahda sim milioner ako beshe taka.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен6/2/17 13:19

    Na vseki vtori BILGARIN v Antwerpen dilji pari ito v golemi sumi.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен6/2/17 14:35

    A to che daljal pari e taka ama tehnite pari sa na v negovata Banka..prosto gi dlrjat za Lihva...

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен6/2/17 16:36

    Kakiv biznesmen yankesicia v belgia na horata im e pisnalo ot tiah vzimat pari na zaem ot poznati i ne vrastat vzimat hora na rabota ne im plastat

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен6/2/17 21:23

    tzi misok pravi samo reklami na sebesi da plati na siryacite zaplatite.togava da pravi reklami.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен9/2/17 21:26

    koga mislis dami virnes parite koyito diljis hey suuut

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.