Корман Исмаилов напуснал лидерския пост в НПСД заради натиск от управляващата партия в Анкара, твърдят от Блока и отхвърлят варианта да приберат изгонения от ДПС председател в коалицията

Партията „Демократи за отговорност, справедливост и толерантност“ (ДОСТ) ще се яви на предстоящите парламентарни избори като Обединение ДОСТ, съобщи в село Марково Лютви Местан. Той е категоричен, че партията на Касим Дал „Народна партия „Свобода и достойнство“ (НПСД) ще влезе под шапката ДОСТ.
Местан, Марияна Георгиева и другите лидери на ДОСТ заседаваха в пловдивското село във връзка с изборите.
НПСД още не е напуснала Реформаторския блок, утре ще преговаряме с ДОСТ – това пък твърди пред Българското национално радио новият председател на партията на Касим Дал – Орхан Исмаилов. Припомняме, че изненадващо депутатът Корман Исмаилов се оттегли и бившият вече зам.-министър на отбраната зае неговото място.
Днес е заседавал Националният координационен съвет на НПСД. Решено е да се водят преговори с партията на Местан.
„Целта на Народна партия "Свобода и достойнство" е да даде максимално от себе си за разширяването на дясноцентристкото пространство в българския политически живот. Провеждаме разговори с Реформаторския блок. Ние сме лоялни партньори“, твърди Орхан Исмаилов.
Преговорите с ДОСТ са насрочени за утре, а от техния изход ще зависи дали партията на Орхан Исмаилов ще напусне Реформаторския блок, съобщава БНР. Вчера обаче председателят на предизборния щаб на реформаторите д-р Петър Москов заяви, че сътрудничество с партия ДОСТ за тях е неприемливо.
Пред другите лидери на Реформаторския блок Корман Исмаилов признал, че му е оказван натиск от управляващата партия в Анкара да се коалира с ДОСТ, защото партията на Местан имала твърде скромни възможности и наивно било да се смята, че би прескочила 4-процентовата бариера за влизане в Народното събрание. Корман Исмаилов и Касим Дал обаче бяха особено критични, когато ДПС се ръководеше от Лютви Местан и декларираха, че никога не биха работели с агенти на Държавна сигурност. Исмаилов и Дал винаги са наричали Местан агент Павел, заради агентурното досие на момчилградчанина.
Лидерите на Реформаторския блок са категорични, че Местан няма никакъв шанс да влезе в коалицията, защото това би било самоубийство за Блока. За всички е известно, че една от партиите в Анкара поддържа изгонения от ДПС политик, решили в Реформаторския блок.
24rodopi.com
На снимките: Корман Исмаилов, Касим Дал, Лютви Местан и „виновното“ досие на последния. Заради доказателствата, че Местан е работел за тайните служлби на комунистическия режим, двамата лидери на НПСД отказват да се коалират с него. Те не могат да простят на Местан, че като председател на ДПС карал изселническите лидери на наричат Касим Дал "предател".
Какво казаха наши гурбетчии в Белгия на срещите с депутати - четете по-късно само в 24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.