www.24rodopi.com

Неджми Али и Михиел Рийсберман - регионален министър на провинция Флеволанд - Холандия, обсъдиха финансовите правила в ЕС

четвъртък, февруари 21коментара

Днес в Европейския парламент в Брюксел Неджми Али, в качеството си на докладчик от АЛДЕ по подготовката на изменения на Финансовите правила на бюджета на ЕС, проведе среща с представители на Комитета на регионите. Групата беше ръководена от Михиел Рийсберман, регионален министър на холандската провинция Флеволанд и докладчик по становището на Комитета на регионите по финансовите правила.
Срещата беше организирана с цел да се съгласуват позициите на двете страни по измененията на финансовите правила в Съюза особено по отношение на регионалната перспектива от гледна точка на  парламентарните комисии по бюджет и бюджетен контрол. Бяха дискутирани въпроси за комбинирането на ресурсите при използване на средствата по Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ) и Европейските структурни и инвестиционни фондове. Акцентирано беше върху намаляването на административната тежест за бенефициентите, особено що се отнася до Малките и средни предприятия (МСП) и повишаване на гъвкавостта при прилагане на финансовите инструменти. Засегнат беше и въпроса за опростяване на Кохезионната политика, в частност с използването на подхода, базиран върху постигането на определени резултати.
Г-н Али и г-н Рийсберман се информираха взаимно за предстоящите дейности по измененията на финансовите правила в Европейския парламент и в Комитета на регионите. Двамата участници в срещата стигнаха до заключение, че е необходимо по-тясно сътрудничество в бъдещата им работа по въпроси, касаещи прилагането на кохезионната политика и развитието на регионите в Европейския съюз.

24rodopi.com
Изпрати :

+ коментара + 1 коментара

Анонимен
3/2/17 09:02

Над 100 души присъстваха на провелата се среща на представители на ДПС с българската общност в Брюксел, Белгия. Разговорът продължи повече от 3 часа.  Задаваха въпроси за състоянието на демокрацията и развитието на страната ни, както и за трудностите пред, които са изправени нашите съграждани в чужбина.

ДПС бе представляван от зам.-председателят и евродепутат Филиз Хюсменова, председателят на Младежко ДПС и евродепутат Илхан Кючюк, евродепутатите Искра Михайлова, Неджми Али и народните представители Хамид Хамид, Мустафа Ахмед, Невин Хасан, в делегацията бяфа още Левент Мемиш - зам.-председател на Младежко ДПС и Кадир Кадир - един от учредителите на областната организация на ДПС-Варна. ''Въпреки голямото разстояние ние не сме забравили родината си. За България винаги говорим с особено вълнение'', сподели най-възрастният присъстващ в залата.

Публикуване на коментар

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи