Бившият шеф на разузнаването Бриго Аспарухов ще води кандидат-депутатската листа на БСП в 9-ти Кърджалийски многомандатен район, съобщават столични медии, позовавайки се на източници от "Позитано" 20. Кърджалийски социалисти, които са сред номинираните, коментираха пред 24rodopi.com, че Аспарухов най-вероятно ще води листата.
Това било решението на Изпълнителното бюро на БСП, което заседава до късно снощи. Пленумът на партията ще утвърди водачите на „червените“ листи днес.
Припомняме, че социалистите в Кърджалийско предложиха за водачи на листата Стефан Данаилов и Валери Жаблянов. Най-много номинации пък имаше Милко Багдасаров. Очаква се той да е втори в листата. Сигурни сред 10-те в бюлетината са Бисер Николов, Петя Михалевска, Георги Кючуков.
Водач на листата на БСП в Хасково ще бъде журналистката Елена Йончева, а в Смолян – Дора Янкова. Голямата изненада е известният журналист и анализатор Тома Томов, който ще бъде №1 в Благоевград.
Бриго Аспарухов е роден е на 15 юни 1945 година в село Вискяр, Пернишко. Завършва немската гимназия в Ловеч, после външна търговия във Висшия икономически институт „Карл Маркс“ в София. Работи в Първо главно управление на Държавна сигурност от 1979 г. до 1990 г. От 1991 (назначен с указ 266/28 август 1991 на президента Желю Желев) до 6 март 1997 е началник на същото управление, но вече преименувано на Национална разузнавателна служба (НРС). През 1991 г. Аспарухов става генерал-майор, а през 1996 – генерал-лейтенант.
На 6 март 1997 г. президентът Петър Стоянов освобождава Бригадир Аспарухов като директор на Националната разузнавателна служба, а 20 дни по-късно той е освободен и от кадрова военна служба.
През 2003 г. Симеон Сакскобургготски, в качеството си на министър-председател, се опитва да го назначи за съветник по национална сигурност, но се срещна с широк обществен и опозиционен отпор, особено що се касае до възможността за получаване на достъп до класифицирана информация от Европейския съюз и НАТО.
Аспарухов е бил депутат от БСП в 39-ото Народно събрание.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/2/17 08:57

    Е ща ма извиняват БСП ама да не ми спускат от София артисти защото така няма да се разберем тъкмо се бях навил да ги подкрепя

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/2/17 09:06

    Милко, пращай кървавото писмо

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/2/17 09:08

    Ако първото место в Кърджали беше избераемо ,водач на листата щеше да бъде Корнелия Нинова или Стефан Данаилов
    Така че направете си извода сами

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/2/17 09:08

    На БСП листата я редят както им дойде от София. На Герб от Кирково, На ДПС според заплатената благодарност.
    За теи партии е вредно да се гласува. Изберете други, че пак на батак вървим

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен11/2/17 09:12

    Правим събрания,номинации.... и накрая от Позитаноно казват" Може да не сте го нминирали, ама ще е водач в Кърджали"

    Ето за това беше референдума на Слави. Като сложите парашутист, да можем ние да го махнем.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен11/2/17 09:12

    А за листата на ГЕРБ се говори че ще има и българи в нея

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен11/2/17 09:35

    ALOOOO,DRUGARKI I DRUGARI,NE VIJDAM NIKAKVA PROMYANA!!!!!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен11/2/17 10:38

    Според мен с пращането на Бригадира положението на Караянчева само ще се влоши. Да не забравяме, че той създаде проекта Борисов. Мммда, интересното предстои.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен11/2/17 11:03

    Браво за избора на генералБриго Аспарухов за водач на листата на БСП в Кърджали...пътииии по добре червен башибозук отколкото мутренски башибозук тип- модел КАЛИНКАААААА....при червените поне имаше работа,хляб,училища,детски градини,ТКЗС,АПК и вреше и кипеше от живот...при корумпираните КАЛИНКИИИИИИ властваха едни крадливи и корумпирани индивиди дето обещаваха,лъжеха народа и накрая само сервираха асвалт и пак асвалт....успех на генерала в ККърджали и областа

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен11/2/17 20:40

    Петя Михалевска би било редно да води листата на БСП. . Всеки жаба да си знае гьола и местоположението си..Иначе няма да гласуваме за БСП а ще гласуваме за Хасан Азис кмета ни..

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен11/2/17 20:40

    Петя Михалевска би било редно да води листата на БСП. . Всеки жаба да си знае гьола и местоположението си..Иначе няма да гласуваме за БСП а ще гласуваме за Хасан Азис кмета ни..

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.