Двата големи язовира по поречието на река Арда в област Кърджали – яз.“Кърджали“ и яз.“Студен кладенец“, разполагат с достатъчно свободен обем, за да поемат количествата от снеготопенето. Това заяви областният управител Илия Илиев, цитиран от БТА. Той обясни, че нивата в двата язовира от системата на НЕК са ниски от лятото, заради продължилото няколко месеца засушаване. Под постоянно наблюдение са състоянието на преливниците и нивата на реките, с цел недопускане на застрашаващи сигурността на хората и компрометиране на изградената инфраструктура ситуации. Кметовете на общини са предупредени да организират ежедневно наблюдение на реки и микроязовири на територията на техните общини. Целта е да има навременна информация при проблеми с нивото на водоемите или с осигуряване на тяхната проводимост.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/2/17 21:01

    To za tova li naro4no ne pusnahte voda v stenata Arda za da vali snqh v zimata ? aede sq tiq nomera vseki gi znaem! H.A.R.P!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/2/17 21:58

    Ало БСП какво чакате. и при вас има нещо май.Хайде кой ще е.

    ОтговорИзтриване
  3. Господин Илиев , освен дългото засушаване голяма вина за криминално ниските нива на язовирите носи и безхаберното им стопанисване през последната година. Месеци наред септември, октомври и ноември продавахте от евтиния ток на воля. Направете си справка и след това се изказвайте малко по-подготвен!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен8/2/17 12:22

    Haide sega da se nakajat vinovnicite za bezhabernoto izpuskane na qzivira i niskite niva. Prestypnici nekadyrni. Zatvor za vas.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.