Кърджали се разпростря на две… морета. „Ако „Маказа” ни направи беломорски град, то Дамян доближи Кърджали до ароматите на Средиземно море”, твърдят клиенти на ресторант „Зад Театъра”. Малкото бижу отвори врати преди повече от година, а менюто не спира да изненадва вкуса дори на най-редовните посетители.
Над десет вида риба, приготвена по изключителни рецепти, екзотични салати, специалитети с телешко, гъши дроб… Това са само част от предложенията на майстора в кухнята Дамян Димов. 38-годишният кърджалиец споделя цялата си фантазия в опита, натрупан над десет години в различни ресторанти в Испания. След дълги лета зад граница, младият мъж се завръща в родния град, за да отвори заведение, в което да предложи най-изтънчените ястия от средиземноморската и европейската кухня.
Менюто настройва усета за съвсем различно кулинарно пътешествие още с първата си страница. Салати с манго, авокадо, ягоди и портокали с… бекон, поляти със сос от печени цитруси, дресинг от скариди-изцяло свеж средиземномоски бриз, идващ от ръцете на един от най-талантливите млади готвачи в Южна България. Емоциите и страстта на шефа в кухнята могат да бъдат усетени с лаврак по баски, ципура, карпачо от сьомга, неаполитански, галицийски и още много начини за поднасяне на октопод. Ароматите се разгръщат с всяка страница-телешко филе „Миньон”, бонфиле „Росини”, гъши дроб с карамелизирана ябълка и козе сирене, Милфьой… И всичко се сервира с отбрани вина.
В този ресторант най-нормалното нещо е готвачът да ви посрещне, попита дали приготвеното ви е по вкуса, а след това да ви изпрати като добри приятели.
„Искам да съм в контакт с клиентите, да виждам как специалитетите се отразяват през техните очи, как вкусовете влияят на възприятията им. Кулинарията е емоция, която не свършва само в кухнята”, убеден е Дамян Димов.
Всеки месец менюто се обновява, без да губи чара си и вдъхновението-безбрежността на средиземноморските вкусове. Клиентът може да се затрудни само в едно-изборът, но няма да сбърка при нито едно свое предположение. И все пак, не трябва да пропуска едно-свинско бонфиле, пълнено с моцарела и сини сливи, залято със сос от нар-оригинална рецепта на майстора в кухнята.
Разбира се, менюто е стъпило и на здравите основи на родната кухня, а за нашенци не е пропуснато и печено агне.
Винаги свежи продукти, уникални рецепти с майсторско изпълнение, пленяваща атмосфера, подходяща за малки сватби и други семейни тържества. Това предлага „Зад Театъра” всеки ден от 8 сутринта до полунощ. Името на ресторанта посочва и локацията-в сградата на „Димитър Димов”.
24rodopi.com
На снимките:
Дамян Димов (вляво) в своето "царство";

Заведението
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/2/17 10:47

    Кухнята е невероятна! Заслужава си да се опита. Поздравления за готвача!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/2/17 11:44

    Хубава реклама! А цените?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/2/17 13:14

    АЗ СЪМ РЕДОВЕН КЛИЕНТ СУПЕР ВКУСНО И ЕВТИНО
    За 2,50 лв може да обядваш и да се напиеш даже

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/2/17 13:26

    Да оправи цените ,все пак това не е Гърция, Италия или Франция

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен12/2/17 13:50

    Браво Дамяне ,супер ти е кухната и ястията и обстановката,цените са неприлично ниски в сравнение с качеството.Поздрави от инженера.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен12/2/17 15:19

    ДО 11.44 ЦЕНИТЕ КАТ НА СЕЛО....

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен12/2/17 15:26

    браво на персонала много свестни момчета работят с желание невероятно заведение

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен12/2/17 17:43

    Добре че изгонихте Радка.Успех

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен12/2/17 18:26

    Какво цените..,като си тъп и задръстен на фасул, всичко останоло ти фантастика..Давай Дамяне и рязко на горе.. Аман от БЕШЛИЦИ...

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен12/2/17 20:13

    А ИМА ЛИ ТЕЛ. ЗА ВРЪЗКА СЪС ЗАВЕДЕНИЕТО

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен12/2/17 20:35

    няма в южна българия като вашето браво и само напред

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен12/2/17 22:40

    0877771578 е телефона за връзка с управителя

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен13/2/17 08:53

    БРАВО радвам се за вас Зад всеки успял и кадърен майстор-готвач стои винаги УМНА и СТАБИЛНА съпруга Обичам ВИ МАНДРАААА

    ОтговорИзтриване
  14. Кирила Ангелова15/2/17 00:39

    Изненада ,усмивка,тръпнещо очакване , последвани от наслада за очите и небцето !!!!!Такива бяха усещанията ми в първото съприкосновение с кухнята ,сърдечното отношение и атмосверата на Зад Театъра !!!Поздравления, за шеф Дамян Димов и всички ,който се грижат за гостите на ресторанта !!!Вкусно ,красиво ,креативно и гурме усещане ,създаващо тръпка !!С удоволствие ще го посетя отново !!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.