С традиционния конкурс „Винар на годината” бе отбелязан празникът Трифон Зарезан в Кърджали. За поредна година веселието, което бе открито от бога на виното Дионис, се проведе пред Дома на културата, а за да връчат отличията на най-добрите винари бяха дошли двамата зам.-кметове - Тунджай Шюкрю и Мюмюн Али. От името на кмета на община Кърджали Мюмюн Али поздрави присъстващите и им пожела много здраве и любов, а винарите да стават все повече в града ни.
Призът „Винар на годината” този път грабна студентката по социология Антония Костова. След три години мъжко присъствие на призовото място, тази година признанието за най-добър винар отново бе присъдено на жена и то от сем. Костови, познато на публиката от участието си в конкурса през минали години. Антония се явява на конкурса, организиран от община Кърджали, за трета година и неизменно е в призовата тройка. Преди това го е правила майка й Ангелина Костова, която също е носител на приза „Винар на годината” през 2013г. Правенето на вино е семейна традиция за Костови, а гроздето е от района на Първомай.
За уменията си в правенето на червено вино Антония Костова получи преходната статуетка и лозарска пръскачка. На второ място при червените вина бе класиран Ганчо Сусурков, а на трето акордеонистът Нешко Нешев. Призът за най-добро бяло вино отнесе Васил Василев-директор на Дома на културата в Кърджали.
За конкурса бяха представени 16 мостри на вина, а техните качества бяха оценявани от жури с председател Анелия Иванова. Тя е завършила “Технология на ниско и високо алкохолните напитки” и веднъж в годината на Трифон Зарезан работи по специалността си като дегустира вина.
За настроението на празнуващите свири фолклорният оркестър на Дома на културата, а Община Кърджали осигури безплатно вино.
24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/2/17 16:37

    Най-доброто вино прави Пенчо Запрянов.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/2/17 16:40

    Най-доброто вино от векове прави "Изба Запрянови"

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/2/17 22:51

    Това кандидат-депутатката ли е или просто има съвпадение на имената?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/2/17 11:11

    Антония е кандидат за депутат от ГЕРБ.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.