Политик от ПСР заповядал на лидера на НПСД да се коалира с ДОСТ

Партията на Касим Дал не е напускала Реформаторския блок и ако се обедини с партия „Демократи за отговорност, справедливост и толерантност“ (ДОСТ) това ще е само до изборите, съобщи в студиото на бТВ зам.-председателят на Народна партия „Свобода и достойнство“ (НПСД) Тихомир Пейчев.
Припомняме, че вчера в пловдивското село Марково Лютви Местан обяви, че е решено на предстоящите парламентарни избори да има Обединение ДОСТ и че в него влизат ДОСТ и партията на Касим Дал - НПСД.
„Това не е факт. Не е вярно твърдението на Лютви Местан. Все още сме в структурите на Реформаторския блок. Само сме упълномощени да водим преговори с ДОСТ“, заяви Тихомир Пейчев. Той посочи, вчера се е провело 5-часово заседание на Националния координационен съвет на НДПС, на което имало бурни дебати.
„Това, че Лютви Местан е агент на Държавна сигурност, не значи, че и избирателите на ДОСТ са агенти“, каза Тихомир Пейчев. На въпрос на Жени Марчева дали Лютви Местан няма основен принос за „феодалния монопол в етническите райони“, в което сега обвинява бившата си партия, Пейчев подчерта: „По принцип е така, голям е приносът му“. Според зам.-председателя на НПСД, ако се стигне до коалиция с ДОСТ, тя ще бъде до изборите, след което партията на Касим Дал щяла да се върне в Реформаторския блок. Дали ще има обединение на партиите на Касим Дал и Местан ще стане ясно в понеделник в 12.00 часа.
Според източници от Реформаторския блок, политик от управляващата партия в Анкара е заповядал на председателя на НПСД да се коалира с ДОСТ. Припомняме, че заради оказван външен натиск, Корман Исмаилов се оттегли от поста и неговото място зае Орхан Исмаилов.
Димитър Делчев от ръководството на Реформаторския блок пък бе категоричен, че е недопустимо партньорство с Лютви Местан, защото решенията на ДОСТ не се взимали в България.
Припомняме, че управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПРС) в Анкара открито подкрепя ДОСТ. Втората по-големина и най-голяма опозиционна партия в Меджлиса – създадената от Ататюрк Републиканската-народна партия (CHP) пък декларира, че турците в България не бива да допускат да бъдат управлявани от външни сили.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/2/17 11:22

    Букет от национални предатели и мекерета които никой не ги обича....истината е във свещената марка на българските турци в България ДПС.....

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/2/17 11:35

    Димитър Делчев нима не знае, че БСП,;АТАКА; ВМРО или НФСБ тези парии взимат решение в България трите партии са ръководени от МОСКА.
    Политиката е като жена чакаща край магистралата клиенти.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/2/17 11:45

    Orospusu işi!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/2/17 11:46

    Курвенска работа!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/2/17 11:50

    Лютви Местан допусна голяма грешка с това че се обединяват с Касим Дал.

    Л.Местан и без тях можеше да се справи, той в този случай само помага на Партията на Касим Дал. Не трябваше да се обединяват двете партии. Защото никой не ги иска Касим Даловците и за това те нямат място никъде. Местан ага само ще им дадеш на тях 2-3 нар.представители, вместо да влизат млади хора от вашата партия сега ще влизат от партията на Касим. Не сте на правилен път.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен5/2/17 14:49

    Ако Корман Исмаилов отказал на ак парти да се присъедини към партията на агент Павел то тогава Корман е постъпил мъжката и правилно и е политик с бъдище..Вярваме в Корман и има бъдище в него и в неговите мисли и проекти.Ако другите Касим дал и Орхан Исмаилов се прегърнат с агента Павел то Корман не е длъжен да ги преследва по добре да тръгне по нов път по който той счита че е правилен дори с патриоти да се присъедини ние съвестните турци ще го подкрипиме но с агента Павел ще застанем против и всеки глас ще се борим да им отнемем и ще сме против..за Ердоган подкрепата ни е пълна и казваме ДА но за България когато става дума дори и да поискат от нас да подкрепим местан и дал в коалиция тогава казваме НЕ на агентите и предателите и ще се борим да им видим РАЗГРОМА НА ИЗБОРИТЕ

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен5/2/17 15:26

    Абе стига с този цирк! Всики знаят , че Местан ага и Касим Дал са пионки на Диктатора Ердоган!Много ясно , че ще се коалират, нямат друга алтернатива , иначе Ердоган ще спре кранчето.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен5/2/17 16:48

    Парчетата се мъчат да правят цяло. Хваналите шубето, че може да не са депутати се чудят с кого да се прегръщат. Истината е в ДПС - обединена и силна!

    ОтговорИзтриване
  9. zaferiyus5/2/17 17:02

    Donosnika s okolo 2000 sobstveno rachni napisani donosi e ANGEL NEBESEN/ametco. stia tolkova bezocie.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен5/2/17 17:05

    Де гиди,гиди маймуни,ще видите парламент през крив макарон.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен5/2/17 19:16

    най големия Агент от Черноочене и Павел заедно на избори...алахуекбер. ..таско тенчете капанъ булмадан кайнамазмъшшшшш

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен5/2/17 20:05

    До 15:26 Недей казвай на Ердоган диктатор,защото ако разбере-йеди байрама гъда амън сикикдир.буну бюле бил предател такъв.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен7/2/17 13:53

    ПЕЙЧЕВ,ТИХО И СКРОМНО СЛУШАЙ АГАТА,КАКВО КАЗВА, ИНАЧЕ НАЛИ ЗНАЕШ КАКВО МОЖЕ ДА СЛЕДВА И ЗАТОВА БЕЗ ШУМ, МНОГО ПРИКАЗКИ НА ПАЗАРА.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.