Законодателна инициатива за решаване на проблема с издаване на лични карти на граждани, които нямат собствено жилище и не могат да посочат постоянен адрес – това поиска от националния омбудсман Мая Манолова секретарят на Общинска администрация Кърджали Сезгин Бекир по време на Деветото общо събрание на местните обществени посредници. Той направи това искане от името на кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис, който поради участието си в заседание на Комитета на регионите в Брюксел не можа да присъства на форума.
Сезгин Бекир сподели, че Общината се сблъсква с невъзможност да регистрира обитателите на постройки извън регулация, които често са и незаконни, поради невъзможност да се открият адреси-имена на улици и номера.
Без лични документи пък гражданите не могат да комуникират с институциите. Те дори не могат да влязат в болница. Наскоро е имало случай, когато 14-годишна родилка е била приета в кърджалийска болница без лична карта.
Сезгин Бекир предложи от името на кмета Хасан Азис законодателно да бъде уредено правото на тези граждани да ползват един постоянен публично обявен адрес за регистрация, за да получат документи за самоличност.
По време на приемната на националния омбудсман в Кърджали бяха изслушани 39 граждани.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/2/17 15:39

    Ха ха пак мислим за избирателите от кв. Боровец и от т.н. Дале малле
    , специално 2 то място е изцяло върху частни земеделски земи чиито собственици са починали и наследниците им не са потърсили, и върху общински земеделски земи.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/2/17 15:57

    А нещо за осветлението на улиците????

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/2/17 16:21

    Kak da imame zhilishta, lihvotochkite koga shte si gi poluchume? Zhiveyte mili hashi dechiza. Hodete na ekskurzii sas spechelenite pari, tuk se krade ot parite ni*vi, molim se da ste zhivi i zdravi v Belgia, Germania, Franchia, Velikobritania, a ostanaloto, kakvoto doyde, mili nashi slanchicha. Veselo izkarvane vav Franchia. Harchete si parite do O.Molim se za VAS-Bog zdrave da vi dava! BADETE SHTASLIVI i ....Ne vsichko e pari v tozi zhivot!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен10/2/17 18:30

    А ба този проблем чоктан мислехме че решен. .например имаш дете родено в Турция няма нуждата да идвате бая хвърляш почерпката в книжни банкноти може бг може и в евро и хоп догум кйяди експресно хемен хазър. .приложете същата практика и там защо пък искате акъл вашите началници в ГРАО вар ЧОК АКЪЛ и ЧОК ПАРИ

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен10/2/17 18:36

    Idvat izbori,registrirayte gi,kakto pravehte prez poslednite 27 godini...inache kak shte gi spechelite...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен11/2/17 23:33

    Chovek bez adres i nomer niama. Video film var?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен12/2/17 15:20

    admina ti imash li registracia?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/2/17 12:20

    Хасане виж коментара 18:30.Виж какво става.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.