Какво се случва когато почти неграмотни хора добият смелостта да говорят открито за комплексите си със спрей в ръка? „Говори на турски охлюв”, „Яжи ми лай… fes”, „Свобода или смъртъ за BG”. Това са само част от надписите, които ни дават ясна представа на какво са способни хора, които не обичат книгите, не обичат страната си, мразят различните, без дори да подозират, че еднакви няма и поради тази причина най-много ненавиждат себе си. Това разбира се няма как да го осъзнаят, защото няма кой да им го поднесе наготово в интернет.
Надписи със спрей в парк в центъра на родопски град. Грозни, разкрачени, вулгарни, които цапат не просто стените, а идеите, с които населението на целия регион се гордее най-много. И това не го пише в интернет, поне не там, където вероятно висят „творците” на простотията. Защото не са само те. В един отбор са заедно с тези, които потрошиха чисто новите пейки, надраскаха и направиха на трески масите в беседките, посегнаха и на детските пързалки и люлки. Те искат да навлязат в живота с културата на безумието в последната издънка на обществото ни. Те обичат кифлите, гюбеците, силикона, мангизите, бързите коли с черни джамове. За тях смисълът на живота е в най-първичните неща и не спират да го демонстрират, като типични първобитни хора-с рисунка на стената, макар и не пещерна. Тези хора не се срещат в библиотеката, музея, театъра. За „австралопитека” върхът на цивилизацията е другаде-той се корени в дълбочинните извори на модели за поведение в най-бързо отварящата се пещера-тази в нета. А когато жадуващите подобни наслади стават все повече, то и намирането на модели става все по-лесно.
24rodopi.com

Четете по-късно днес само в 24rodopi.com:
Книги не четем, в музей не стъпваме, но…
Калабалък в нета – пълно с плът, чалга и хардкор кифли
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/2/17 10:33

    Лош амортизиран генетичен материал

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/2/17 11:33

    Тези "творци"/питекантропи вандали/ са децата на "чалга поколението" от 90-те години на миналия век. И е повече от ясно - каквито са били родителите, такива са и децата им! Тъжното, обаче, е, че са много и ще стават и все повече.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/2/17 11:43

    Ami o6te mnoo 6e 4upqt i drazkat, i upravnicite mnogo dobre znaqt za6to :) moje bi za6toto imame mnogo niska zaplata i te kradqt mnogo pari !

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/2/17 13:14

    Видеонаблюдение на живо...последващи санкции+плащане на щетите и ще се оправи всичко.Ще сажете скъпа инвестиция...нееее, има други причини и те си го знаят.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.