www.24rodopi.com

Караянчева към „придворния от Сараите“ Местан: Сметките му не са верни, ще си остане след десетичната запетая!

четвъртък, февруари 160 коментара

„Поради незнание или по-скоро съвсем злоумишлено Лютви Местан се опитва да омаловажи влиянието на ГЕРБ в Кърджали, цитирайки невярно в интервю за сайта „Оффнюз“ изборните ни резултати през годините“, коментира областният лидер на ГЕРБ Цвета Караянчева.
Вижте позицията на Караянчева:
„За протокола, държа да припомня, че на президентските избори през 2011 г., когато г-н Местан все още беше придворен в същите тези сараи, които сега се напъва да събори,  ГЕРБ в област Кърджали постигна не 11 000, както пише Местан, а 18 798 гласа за Росен Плевнелиев и това е лесно проверимо.  Несъстоятелни са и твърденията му за „мощна“ подкрепа на ДОСТ за Цецка Цачева на вота през 2016 г. Не знам по каква методика г-н Местан, изчислява гласовете на ГЕРБ и ги съпоставя с условния рейтинг на прохождащата политическа сила ДОСТ, но порталът на ЦИК е достъпен за всички и там справките са точни.
Президентски избори 2011 г:
Община Ардино - 1532 гласа
Община  Джебел - 1142
Община Кирково - 3568
Община Крумовград - 1850
Община Кърджали – 8995
Община Момчилград -1119
Община Черноочене - 592
------------------------------------------------------------------------
Общо 18 798 гласа за ГЕРБ
ГЕРБ никога и по никакъв начин не е искала и не е очаквала подкрепа от ДОСТ. Защото тя е поредната партия, сглобена по метода на отлюспването, продукт на семейните войни в ДПС и на външни геополитически интереси. Нейната електорална тежест е спорна, а ядрото й – конгломерат от клиентелисти и квази-борци срещу олигархията. Докато не се яви на избори и не инкасира реален вот, мястото на ДОСТ ще си остане след десетичната запетая. Дотогава за г-н Местан ще е по-здравословно да не се занимава с аритметика, която видимо не му се отдава“.


24rodopi.com
Изпрати :

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи