www.24rodopi.com

Община Крумовград представи проект по енергийна ефективност (снимки, видео)

вторник, февруари 140 коментара

Проект за повишаване енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради бе представен днес от ръководството на община Крумовград. Кметът г-жа Себихан Мехмед представи основната цел на проект „Повишаване на енергийната ефективност  на многофамилни жилищни сгради в гр. Крумовград“. Според нея  проектът ще допринесе за постигане на националната цел по отношение на повишаване на енергийна ефективност, а именно - достигане на по-високо ниво на енергийна ефективност и косвено - за намаляване на емисиите на парникови газове в атмосферата.
Заместник кмета на общината и ръководител на проекта г-н  Абидин Хаджимехмед представи подробности за реализацията на проекта, свързан с изпълнение на мерки за енергийна ефективност в три жилищни сгради, намиращи се на ул. "Родопи" № 2, пл. "България" № 7 и ул. "Васил Левски" № 6. Мерките  ще се изпълняват въз основа на извършено обследване за енергийна ефективност, придружено от валиден сертификат за енергийни характеристики на сградата, и обследване за установяване на техническите характеристики на сградата с изготвен технически паспорт.
На етап реализация на проектното предложение ще се изработят инвестиционни проекти, съгласно Закона за устройство на територията и Наредба 4 от 2001 г. за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти.
В инвестиционните проекти ще се включат всички задължителни енергоспестяващи мерки, предписани в обследването за енергийна ефективност, в т.ч. мерки за оползотворяване на възобновяеми енергийни източници и всички задължителни мерки, предписани в техническото обследване.
Инвестициите в мерки за енергийна ефективност в жилищни сгради на територията на гр. Крумовград ще бъдат предпоставка за подобряване сградния им фонд с цел създаване на достъпни и атрактивни жилища. Подобряването на жилищния фонд в гр. Крумовград ще доведе до по-добро качество на въздуха и ще подобри условията за живот в тях.
Общата стойност на проекта възлиза на 1 185 319, 81 лева. От тях 1 007 521, 84 лева са осигурени от Европейския съюз чрез ОП „Региони в растеж 2014-2020 г.” под формата на безвъзмездна финансова помощ (или 85 процента) и 177 797, 97 лева (15 на сто) - от бюджета на Република България.
Проектът се очаква да приключи не по-късно от седми юни 2018 година.
Представители на етажната собственост в трите жилищни сгради, включени в проекта, проявиха интерес към процедурите и техническите подробности при реализацията му. Живеещите в трите сгради бяха помолени за търпение и разбиране за евентуалните несгоди при реализацията на проекта.
24rodopi.com
Изпрати :

Публикуване на коментар

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи